600 gram hindi göğsü1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet kuru kırmızı biber
2 yemek kaşığı margarin
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı köri
1 su bardağı hindi suyu
300 gram yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 demet taze soğan
1 adet kırmızı elma
4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Tavuk etiyle de yapılablecek bir yemek olan körili hindi için ilk olarak soğan ve sarımsağı soyup ince ince kıyalım. Kırmızı biberi de küçük küçük doğrayalım. Kuşbaşı doğranmış hindi etinin önce yarısını, daha sonra da diğer yarısını kuvvetli ateşte margarin ile iyice kavuralım. Üzerine tuz ve karabiber kattıktan sonra tavayı ocaktan alalım. Kıyılmış soğan, sarımsak ve biberleri, köri ile birlikte hindiyi çıkardığımız tavaya koyalım ve orta ateşte kavuralım. Üzerine hindi suyunu ekleyelim. Diğer yandan yoğurdu un ile karıştırıp tavaya katalım ve karıştıralım. Etleri de tavaya koyup kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirelim. Taze soğanları temizleyip halka şeklinde doğrayalım. Elmayı yıkayıp kabuğu ile birlikte ince ince doğrayalım ve yemeğe ekleyelim. Tuz ve karabiberle tatlandıralım. Elmalar biraz yumuşayınca üzerine maydanoz serpip ateşten alalım ve haşlanmış pirinçle birlikte servis yapalım. Afiyet olsun.
Vanilyalı bisküvi
Yarım kg un
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
18 çorba kaşığı margarin
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz badem
1/4 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Elma marmelatı
Vanilyalı bisküvi için ilk olarak unu bir kaba eleyin. Yarım su bardağından biraz fazla toz şekeri, 18 çorba kaşığı margarini, yumurtaları, toz bademi, vanilyayı ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu ekleyin ve tüm malzemeler iyice karışana dek yoğurun. Homojen bir hamur elde ettikten sonra yoğurduğunuz hamuru merdane ile düz bir zeminde 4 milimetre kalınlığında açın. Açılan hamur dilediğiniz kurabiye kalıplarıyla kesin. Ortaya çıkan şekilli hamurların yarısının ortasını da yine aynı şeklin daha küçük bir kalıbıyla tekrar kesin. Hazırladığınız tüm kurabiyeleri hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3 dakika pişirin. Soğuduktan sonra bisküvilerin arasına marmelatı koyun ve üst üste getirin. Bir süre beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
