İç malzeme için:1 su bardağı nohut
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı soğuk su
Tuz ve karabiber
Közlemek için:
2 büyük patlıcan
3 kırmızı biber
Tuz ve zeytinyağı
Sos için:
1 diş sarımsak, dövülmüş
2 yemek kaşığı nar ekşisi
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Nohutlu patlıcan sarma için 1 gece suda bekletilmiş nohutu süzelim. Soğuk su dolu bir tencereye alıp kaynatalım ve kaynayınca altını kısıp yumuşayana kadar pişirielim. Suyu tekrar süzüp nohutları irice dövelim. Öte yandan bir tavayı ısıtalım, zeytinyağı ve doğranmış soğanı ekleyelim. Soğan rengini kaybetmeden yumuşayana kadar kavuralım. Ardından sarımsağı ve kimyonu ekleyip 1 dakika daha kavuralım. Nohutları da ekleyip karıştıralım. Tahini, limon suyunu ve suyu ekleyelim. Tuz ve karabiberi de ektikten sonra soğuması için bir kaba alalım. Patlıcanları alacalı soyalım. Her birini boylamasına 6 parçaya kesip tuzlayalım ve acısının çıkması için suda 1 saat bekletelim. Daha sonra dilimleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayalım. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizip üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürelim. Biberleri dörde bölelim. Çekirdeklerini çıkarı p tepsiye dizelim, üzerlerine zeytinyağı sürüp patlıcanları ve biberleri 180 dereceli fırında yaklaşık yarım saat közleyelim. Ardından patlıcanları soğumaya bırakalım, biberleri ise bir kaba koyalım. Üzerine streçfilm geçirelim. Kap ılınınca biberlerin kabuklarını soyalım. Sos için tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp tuz ve karabiber ekleyelim. Patlıcanların içine nohutlu içten yayıp saralım. Her birini biber dilimlerinin üzerine yerleştirelim. Üzerlerine nar ekşili sostan döküp servis yapalım. Afiyet olsun.
Kestaneli toplar
2 paket bitter çikolata
1 paket kutu krema
1 paket kedi dili
1 portakalın kabuğu
Dövülmüş ceviz
15 adet haşlanmış kestane
Hindistan cevizi
Kestaneli toplar için iki paket bitter çikolatayı eritin. Erimiş çikolata soğuduktan sonra kremaya ilave edin. İyice çırptıktan sonra buzdolabında yarım saat bekletin. Bu süre sonunda dolaptan çıkardığınız kremaya, iri kıyılmış cevizleri, haşlayıp irice ufalanan kestaneleri, 4-5 parçaya bölünmüş kedi dillerini ve portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırın. Karışımdan cevizden daha büyükçe toplar hazırlayıp Hindistan cevizine bulayın. Tekrar buzdolabında beklettiten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
