6 adet yeşil kabak 200 gram yağsız kıyma
2 adet kuru soğan
1 demet dereotu
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
Sosu için:
2 su bardağı diyet süt
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
Diyet kabak için kıÜüıymayı bir tencereye alalım ve suyunu çektirelim. Bir yemek kaşığı yağı koyup küçük küçük doğradığımız soğanları ilave edelim ve birlikte soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurup altını kapatalım. 1 çay kaşığı tuz ve dereotunu doğrayıp tencereye ilave edelim. Kabakların kabuklarını soyup yıkayalım. Daha sonra halka halka doğrayalım. Yarısını orta boy bir fırın kabına dizelim. Tuzunu atalım. Hazırladığımız kıymalı içi, kabakların üzerine dökelim. Kalan kabakları da kıymanın üzerine yerleştirelim. Unu sıvı yağda biraz kavuralım. Sütü ilave ederek muhallebi kıvamında pişirelim. Hindistan cevizi ve tuz ekleyelim. Hazırladığımız bu sosu kabakların üzerine gezdirelim. Rendelediğimiz kaşar peynirini de üzerine serpiştirip, 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Krem brule
750 ml hazır krema
1 su bardağı süt
12 yumurta sarısı
1 su bardağından biraz az toz şeker
2 paket toz vanilya
Üzerine serpmek için toz şeker
Krem brule için süt, krema ve vanilyayı bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Ayrı bir kapta toz şeker ve yumurta sarılarını mikserle krema haline gelene kadar iyice çırpın. Kaynayan sütlü karışımın yarısını, yumurtalı karışıma ekleyerek bir süre daha çırpın. Ocakta kaynamakta olan kalan sütlü karışıma yumurtalı karışımın tamamını ekleyin, birkaç dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra ateşi kapatın. Fırınınızı 120 dereceye ayarlayın. Hazırladığınız muhallebiyi süzgeçten geçirip pürüzsüzleştirin. Isıya dayanıklı sufle kaplarına paylaştırın. Sufle kaplarını fırın tepsisine yerleştirin. Fırın tepsisine su ekleyerek (benmari usulü) krem brulelerinizi önceden ısıtılmış 120 dereceli fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Servisten önce her bir kasenin üzerine bir miktar toz şeker serperek, fırının ızgara ayarında şekerler altın sarısı renk alana kadar bekletin. Dilerseniz çakmak kullanarak şekerleri hafifçe yakabilirsiniz. Altın sarısı bir renk aldığında krem brulelerin üzerine serpin ve tatlınızı ılık ya da soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
