4 büyük boy kabak3 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
150 gram beyaz peynir
2 yemek kaşığı Orkide zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Tuz
2 yumurta
Peynirli kabak için; kabakların kafa kısımlarını kesip soymadan yıkayalım. Dikey olarak ortadan ikiye bölelim ve içlerini oyalım. Bir tencereye su, bir yemek kaşığı sıvı yağ ve bir tatlı kaşığı tuz koyalım. Kabakları da tencereye koyup harlı ateşin üstüne yerleştirelim. Kaynadıktan 5 dakika sonra tencereyi ateşten alalım ve kabakları bir süzgece koyarak bekletelim. Diğer yandan beyaz peynirin üzerine zeytinyağını dökelim ve çatalla iyice ezelim. Yoğurdu ilave edelim. İnce kıyılmış dereotu ve pulbiberi ekleyelim. İyice karıştırıp pürüzsüz hale gelmesini sağlayalım. Karışımın içerisine 1 yumurta kıralım ve karıştırarak krema kıvamına getirelim. Hazırladığımız bu harcı kabakların içlerine dolduralım ve içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğumuz fırın kabına yan yana dizelim. Kabakların üzerine, sulandırarak çatalla çırptığımız yumurta sarısını sürelim. Fırın kabını, önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyalım. Kabakların üzeri iyice kızarınca kabı fırından alalım ve servis tabağına aldığımız kabakları, dereotu ile süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Kakaolu dilimler
170 g margarin
1,5 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı un
50 g kakao
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine:
10-12 adet madlen çikolata
Kakaolu dilimler için derin bir kabın içinde, oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve toz şekeri mikserin düşük devriyle iyice çırpın ve katı bir krema kıvamına getirin. Üzerine önce yumurtaları kırın, ardından un ve kakaoyu ekleyin. Sürekli karıştırırken kabartma tozu ve vanilyayla beraber dövülmüş ceviz içini de ekleyin. Homojen bir hal alana kadar çırpın. Daha sonra fırını 175 dereceye ayarlayıp, ısınmaya bırakın. Fırına dayanıklı, kenarları 2-3 parmak yüksekliğinde, küçük boy kare bir kalıbın içini iyice yağlayın. Koyu kıvamlı kek hamurunu, bu kalıba boşaltıp fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Kek piştikten sonra, fırından çıkarır çıkarmaz ince madlen çikolatalı kekin üzerine yayın ve tekrar fırına verin. Çikolatalı keki de yaklaşık 5 dakika fırınladıktan sonra çikolatalar eriyince kek kalıbını fırından alın. Soğuduktan sonra kare kare dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
