• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Pırasalı yer elmalı kereviz

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23 Şubat 2012
4 adet iri boy kereviz
1 adet limonun suyu
1 adet pırasa
1 adet havuç
3-4 adet yer elması
1 adet soğan
1 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Pırasalı yer elmalı kereviz için öncelikle kerevizlerin dışına kalınca soyalım ve yarım limonun suyunu ilave ettiğimiz bir miktar suda bekletelim. Pırasanın yarısını 2 santim aralıklarla irice doğrayalım. Diğer yarısını ise ince dilimler halinde keselim. Havucu ve yer elmalarını zar iriliğinde, soğanı da yemeklik doğrayalım. İri doğranmış pırasa haricindeki tüm sebzeleri harmanlayalım. Kerevizi limonlu sudan çıkarıp ortadan ikiye keselim. Her iki yarısının da iç kısmını bıçakla oyarak çıkaralım. Kerevizlerin içlerinden çıkan parçaları da küçük doğrayıp diğer sebzelere katıp karıştıralım. Kerevizlerin oyuklarına sebzeleri doldurup yayvan bir tencereye dizelim. Kenarlarına iri doğranmış pırasaları yerleştirelim. Kalan yarım limonun suyunu, 1 çorba kaşığı toz şekeri, suyu, tuzu ve yarım çay bardağı zeytinyağını bir kapta çırpalım ve tencereye aktaralım. Kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte yemeğimizi pişirelim. Pişirdikten sonra soğumaya bırakalım ve soğuk olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Kıymalı karnıyarık börek

500 gram dana kıyma
3 yufka
3 yumurta
1.5 çay bardağı Orkide ayçiçek yağı
4 çorba kaşığı yoğurt
1.5 çay bardağı süt
1 soğan
1.5 çorba kaşığı susam
2 yumurta sarısı
3 sivribiber
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz
Karabiber

Üç yumurta, ayçiçek yağı, yoğurt ve sütü bir kapta karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımın üçte birini yufkanın üzerine yayın. İkinci yufkayı üzerine kapatın. Kalan karışımın yarısını ikinci yufkanın üzerine yayıp diğer yufkayı yayın. Kalan sosu üzerine sürün. Yufkaları üçgen olarak sekiz eşit parçaya bölün. İç malzeme için, soğanın kabuğunu soyup kıyın. Kıyma, soğan, biber ve dolmalık fıstıkları sıvı yağda hafifçe kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üçgen yufkaların üzerine eşit paylaştırın. Üçgen yufkaların kenarlarını iç malzemenin üzerine katlayarak geniş rulo şeklinde sarın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine kat yerleri alta gelecek şekilde dizin. Böreklerin üzerini piştiğinde iç malzeme görülebilecek şekilde bıçakla boyuna kesin. Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.