• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Enginarlı piliç

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23 Şubat 2012
1 adet piliç
1 adet havuç
1 adet soğan
3 adet enginar
1 adet patates
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı muskat
Tuz, karabiber
1 küçük kutu krema
1 adet yumurtanın şansı
6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
İnce kıyılmış maydanoz

Enginarlı piliç için öncelikle 2 su bardağı suyu kaynatalım. İçine pilici, ufak ufak doğranmış havucu ve küçük küçük doğradığımız soğanı ekleyelim. Hepsini birlikte 15 dakika kaynatalım. Ardından ufak doğranmış patatesi ve dörde bölünmüş enginarları ekleyip 5 dakika daha haşlayalım. Yemeğin suyundan yarım su bardağı kadarını bir kenara ayıralım. Diğer yandan zeytinyağını bir tavada kızdırıp içine unu ekleyelim. Un sararana dek kavuralım ve ayırdığınız yarım su bardağı suyu üzerine dökelim. Muskat, karabiber ve yeterince tuzu ilave edip karıştırarak birkaç dakika pişirelim. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ile kremayı çırpalım. Sıcak unlu sosu hızlı hızlı karıştırarak, kremalı karışıma ekleyelim. Tavayı ocaktan alalım. Pilici fırın tepsisine dizelim. Sebzeleri üzerine koyup kremalı karışımı sebzelerin üzerine dökelim. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini de serpip peynir eriyene dek sıcak fırında bekletelim. Fırından çıkardıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapalım. Afiyet olsun.

İki renkli kurabiye

2 adet yumurtanın sarısı
1 adet yumurtanın beyazı
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı pudra şekeri
250 gram margarin

İki renkli kurabiye için yumurtaların sarılarını, beyazını ve pudra şekerini çukur bir kaba koyun. Mikser yardımıyla şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Erimiş margarini kaba ekleyin ve çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu eleyin. Her bardaktan sonra hamuru yoğurup kıvamını kontrol etmeyi unutmayın. Yumuşak bir hamur elde edince hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir parçasına kakao ekleyip bu parçayı yoğurun. Kakaolu ve sade hamurları merdane yardımıyla aynı büyüklükte açın. Kakaolu parça üste gelecek şekilde üst üste koyun ve rulo halinde sarın ve bu şekilde yaklaşık 40 dakika buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkarıp ince bir bıçak yardımıyla bir parmak kalınlığında halkalar kesin. Fırını 180 dereceye getirip, ısınmasını bekleyin. Fırın ısınırken halkaları yağlanmamış tepsiye dizin. Tepsiyi fırına yerleştirip kurabiyeler pişene kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.