• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

İçli patates köftesi

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23 Mayıs 2012
5 patates
2 dilim bayat ekmek
1 yumurta
Yarım su bardağı kaşar rendesi
Orkide sıvı yağ
5 dilim bayat ekmek
Tuz, karabiber
Yumurta
İç malzeme:
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
6-7 adet mantar
1 kase diri haşlanmış bezelye
100 gr. kıyma
1/3 su bardağı küp doğranmış kaşar peyniri
Tuz, karabiber

İçli patates köftesi için patatesleri haşlayın. Sıcakken soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Ilınınca yumurta, rende kaşar peyniri, tuz, karabiber ve ufalanmış ekmeği ilave edip karıştırın. Eğer hamur yumuşaksa biraz daha ekmek ekleyin. Kıyılmış soğanı yağda pembeleştirip kıymayı ilave edip kavurun. Daha sonra mantarları da koyup yaklaşık 5 dakika pişirdikten sonra altını kapatıp bezelye, tuz ve karabiberi ilave edin. Hazırladığınız püreden mandalina büyüklüğünde parçalar alıp oval şekil verin. Ortasını parmağınızla oyarak iç malzemeden ve kaşardan koyup tekrar şekil vererek veya bir miktar daha patates püresini yassılaştırıp kapatarak parçaları birleştirip oval şekli verin. Bu işlemi yaparken ufak bir kasede ara sıra elinizi ıslatarak yapışmamasını sağlayın. Köftelerin girebileceği genişlikte bir kasede yumurtaları çırpın. Diğer bir kaseye de makineden geçmiş ekmeği koyun. Köfteleri önce çırpılmış yumurtaya, daha sonra ekmeğe bulayıp kızgın yağda çevirerek altın sarısı olacak şekilde kızartın. Afiyet olsun.

Çikolatalı kare kek

170 gr margarin
1.5 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı un
50 gram kakao
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine: 10-12 adet madlen çikolata

Oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarin ve toz şekeri çatalla çırpın ve katı bir krema kıvamına getirin. Üzerine yumurtaları kırıp, un ve kakaoyu ekleyin. Yine sürekli karıştırmaya devam ederken, kabartma tozu ve vanilyayla beraber dövülmüş ceviz içini de ekleyin. Daha sonra fırını 175 dereceye ayarlayıp, ısınmaya bırakın. Fırına dayanıklı, kenarları 2-3 parmak yüksekliğinde, küçük boy kare bir kalıbın içini iyice yağlayın. Yağlanmış kalıba hazırladığınız koyu kıvamlı kek hamurunu boşaltıp yayın ve fırının orta gözünde 25 dakika kadar pişirin. Diğer tarafta üzerine koymak için aldığınız çikolataları hazır edin. Pişen keki fırından çıkardığınız gibi ince çikolataları üzerine yerleştirin ve keki tekrar fırına koyun. Yaklaşık 5 dakika fırınlayıp, çikolataların erimesinin ardından kalıbı fırından çıkarın. Soğumasını bekleyip, kare kare keserek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.