• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
CANAN DÜZDOL

Kuruyemişli pilav

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24 Mayıs 2012
1 adet tavuk budu
2 su bardağı Amerikan pirinci
1 adet soğan
5 adet mantar
5 su bardağı tavuk suyu
1'er çorba kaşığı kuş üzümü, kuru üzüm, badem,
1 çay bardağı doğranmış kayısı
1 çorba kaşığı doğranmış, haşlanmış portakal kabuğu
1,5 fincan sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
Süslemek için domates ve dereotu
1 adet yufka

Kuruyemişli pilav için öncelikle, ince ince doğradığımız kuru soğanı sıvı yağda pambeleştirelim. Daha sonra sırayla derisini ayıkladığımız ince doğranmış tavuk budunu, kayısıyı, üzümleri, baharatları ve pirinci ilave edip birkaç dakika kavuralım. Üzerine sıcak tavuk suyunu ilave edip çok hafif ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Ardından üstüne bir peçete örtüp yaklaşık 15-20 dakika demlendirelim. Sonra bir kek kabına veya çukur bir kaseye boşaltıp hafif bastırarak şekil almasını sağlayalım. İçine, pişirilmiş yufka serilen bir servis tabağına ters çevirelim. Üzerini dere otu ve domateslerle süsleyelim ve alta serdiğimiz yufkanın kenarlarını volanlı bir şekilde kumaş havası vererek kıvıralım. Buharlaştırılmış tavuk suyuyla hafif ıslattıktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Cevizli çörek

3 su bardağı un
1 paket margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
1 su bardağı süt
1 çay bardağı Orkide ayçiçek yağı
5 çorba kaşığı tahin
1 adet yumurta sarısı
Dövülmüş ceviz

Cevizli çörek için bir kaba unu koyun. Unun ortasını havuz şeklinde bir çukur açın. 1 paket margarini, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve tuzu ekleyerek karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz hamuru bir kenarda dinlenmeye bırakın. Bir süre dinlendirdikten sonra hamuru iki parçaya ayırın. Parçaları tabak büyüklüğünde açıp, aralarını ayçiçek yağı ile yağlayın ve üst üste koyun. Diğer hamur parçasına da aynı işlemi uygulayın. Açtığınız hamurların arasına 1 çorba kaşığı tahin sürün ve dövülmüş cevizi serpin. Harcı paylaştırdığınız yufkaları bir rulo yapın. Rulo haline getirdikten sonra üç parmak genişliğinde kesin ve parçaları bir tepsiye dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susamı serpin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. Piştikten sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Ilındıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.