• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Fırında yoğurt soslu balık

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26 Mayıs 2012
1 kg beyaz etli balık
1 kg yoğurt
1 su bardağı salça
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik
4-5 adet defne yaprağı

Fırında yoğurt soslu balık için öncelikle isteğe bağlı olarak seçeceğiniz balığın pullarını kazıyalım ve tüm yüzgeçleri temizleyelim. Ardından iyice yıkayalım ve süzelim. Yoğurt ile salçayı bir kapta iyice çırparak karıştırırken içine yavaş yavaş zeytinyağını dökelim. İstediğimiz ölçüde tuz, karabiber ve kekiği de bu karışımın içine ilave edelim. Balığın hiçbir yeri dışarıda kalmayacak şekilde alüminyum folyoyu tezgaha serelim. Folyonun üzerine balığı koyacağımız yere, yaptığımız salçalı yoğurtlu karışımdan koyalım. Defne yaprağını da balığın karnına koyduktan sonra balığı yaydığımız karışım üstüne boylu boyuna yatıralım. Karışımdan bir miktar da balığın üstüne dökelim ve balığın hiçbir yerinde boşluk kalmayacak şekilde sıvayalım. Daha sonra, balığı alüminyum folyo ile güzelce sarıp paketleyelim ve tüm balıkları bu şekilde hazır edelim. Paketlerken boşluk bırakmamaya özellikle dikkat edelim. Daha sonra balıkları tepsiye koyarak 220 derecede iyice kızdırılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim. Fırından çıkardığımız balığın folyosunu üstten keserek, içindeki sosu dökmeden servis yapalım. Afiyet olsun.

Kalburabastı

250 gram Orkide margarin
1 kahve fincanı su
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı çekilmiş şamfıstığı
Şurup için:
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Kalburabastı için önce oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, su, yumurta, tuz ve kabartma tozunu bir kaba alıp krema haline gelinceye kadar çırpın. Daha sonra unu azar azar ilave edip, karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayıp oval şekil verin. Hamurların üzerlerine rende bastırarak şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızıncaya kadar pişirin. Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şurubu dökün. Tatlı şurubu iyice çekince şamfıstığı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.