• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 25 Mayıs 2012
1 kilogram yağsız dana bonfile
100 gram kuyruk yağı
100 gram kuzu boşluğu
Karabiber, isot, tuz
2 adet soğan
1 adet maydanoz

Adana kebabı için dıÜüana bonfile, kuyruk yağı ve kuzu boşluğunu beraber çektirelim. Elde ettiğimiz kıymaya malzeme listemizde bulunan baharatları atıp yarım saat çiğ köfte yoğurur gibi yoğuralım ve buzdolabında bir gün boyunca bekletelim. Diğer yandan soğanı rendeleyelim ve maydanozları ince ince kıyalım. Soğanla maydanozu karıştırıp onu da bir gün bekletelim. Kıymamızı dolaptan çıkarıp soğan ve maydanozu süzdürelim, kıymamıza katalım. Birlikte yarım saat yoğurup soğuyana kadar dolapta dinlendirelim. Hazırladığımız kebabı şişlere takarken, şişleri önce sıvı yağla yağlayıp, mangalın üstünde ısıtttıktan sonra etlerimizi şişlere takalım. Bu esnada elimizi hafif ıslatmamız işimizi kolaylaştırır. Elimize aldığımız şişi sağ avucumuzun içine oturtalım ve sol elimizle yukarıdan aşağı doğru etimizi şişe yayalım. Şişlerimizi hazırladıktan sonra mangalda ya da fırında pişirerek yeşillik, közlenmiş biber ve domates eşliğinde sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Yulaflı ekmek

2 su bardağı beyaz un
Yarım su bardağı yulaf ezmesi
20 gram yaş maya
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
2/3 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için süt ve yulaf ezmesi

Bir kasenin içine ılık su koyup içinde bal ve tuzu eritin. Mayayı ekleyip 10 dakika kadar maya köpük, köpük olup kasenin yüzüne çıkana dek bekletin. Büyük bir kaba 1 su bardağı beyaz unu, hazırladığınız mayalı suyu ve diğer tüm malzemeleri koyun. Mikserle yüksek hızda 3 dakika kadar çırpın. Kalan beyaz unu kademeli olarak ekleyin, kıvamına göre biraz daha ilave edebilirsiniz. Hafif unlanmış tezgaha aktarıp esnek bir hamur olana dek yaklaşık 10 dakika yoğurun. Yuvarlayıp üzeri örtülü olarak ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin. Hacmi iki katına çıkınca hamur hazır olacak. Bir kek ya da ekmek kalıbını yağlayın. Hamuru kalıba yerleştirip üzeri kapalı olarak tekrar yarım saat dinlendirin. Üzerine süt sürüp yulaf ezmesi serpin. Önceden 175 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Pişince, fırının dışında ılıklaşana dek bekletip ardından dilimleyin. İsteğe bağlı olarak içine yarım tatlı kaşığı tarçın ve yarım tatlı kaşığı zencefil de koyabilirsiniz. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.