1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı toz maya
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Üzerine:
150 g eritilmiş zeytinyağlı margarin
Harcı için:
200 g kıyma
3 adet patates
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Kıymalı bohça böreği için ilk olarak bir kaba 1 su bardağı ılık su ile toz mayayı koyup, maya eriyene kadar iyice karıştıralım. Daha sonra üzerine yoğurt, sıvı yağ ve tuz ilave edip karıştırmaya devam edelim ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamuru, mayalanması için üzerini örterek yaklaşık yarım saat boyunca bekletelim. Cam bir kaba soğanları rendeleyelim, tuz ve karabiber ilave edip karıştıralım. Rendelenmiş çiğ patates ve kıymayı da ilave ederek hepsini birden iyice karıştıralım. Elimizi sıvı yağa batırarak, mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar kopartalım. Hamur parçalarını tezgahın üstünde elimizle 10 santim çapında açıp içine bir tatlı kaşığı kadar hazırladığımız harçtan koyduktan sonra bohça gibi yuvarlayarak kapatalım. Eritilmiş margarini hamurların üzerine gezdirelim. Hamurlar iyice mayalanması için 20 dakika kadar daha bekletelim. 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Vişneli brovni
100 gram ceviz içi
4 adet yumurta
1 su bardağı un
1.5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı kakao
200 gram margarin
200 gram bitter çikolata
3 çorba kaşığı vişne püresi
Vişneli brovni için cevizleri küçük parçalara ayırın. Unu ve kakaoyu derin bir kapta karıştırın. Yumurtaları, şekerle birlikte derin bir kaseye alıp iyice çırpın. Diğer yandan çikolatayı kıyıp küçük bir tavaya alın ve sıcak su buharına tutarak ya da mikrodalga fırında eritin. Daha sonra eritilmiş tereyağı ile çikolatayı karıştırın. Karışımı, çırpılmış şekerli yumurtaya ekleyip çırpın. İçine kakaolu unlu karışımı ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Ardından 3 çorba kaşığı püre haline getirilmiş vişneyi ve çekilmiş cevizi de ilave edin ve karışımı yağlanmış kek kabına boşaltın. Önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında kabarıncaya kadar yani yaklaşık yarım saat pişirin. Daha sonra keki fırından alıp soğumaya bırakın. Yeterince soğuduktan sonra dilimlere bölün ve üzerine pişmiş vişne taneleri ile vişnelerin suyundan gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.
