• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ÇEŞME HAKAN URGANCI

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ÇEŞME

hakan.urganci@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.08.2016, 00:00

Sabahtan geldiniz, kahvaltı yapacaksınız...
Herhangi bir yol kenarı kahvaltıcısında sahan içinde ve yumurta ihtiva eden her yiyeceğin fiyatının en az 20 TL olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Serpme kahvaltı da zaten en az o kadar. Daha ucuza bir şey istiyorsanız kumruya dayanın. (Üç öğün) 12-13 liraya kişibaşı halledebilirsiniz.
Hem merkezde olayım hem de ucuza denize gireyim diyorsanız da Yıldızburnu'nda kumrucuların attığı şezlongları kullanabilirsiniz.
Popüler bir yerde denize gireyim, denize nazır şezlong bulayım diyenler...
Haftasonu havanızı alırsınız.
Tabii şampanya açtırmak, bir locaya 3-5.000 TL. bayılmak istiyorsanız sizi tutmayalım. Başka çaresi yok mu? Var. Haftaiçi beğendiğiniz beach club'a gidip plajdan sorumlu Dük ile kontak kurun. Cebine ateşleyeceğiniz mütevazı bir miktarla haftasonu önde bir yer bulma şansınız var. Yalnız dikkat diyorum, o mütevazı rakamın haftasonu kimse yüzüne bile bakmaz. Rüşvetin makbul olanı, ihtiyacın yokken verilenidir.
Çoluk çocuk maaile bir deniz keyfi için adres:
Quente. (Çocuklar için hamak bile var) Yazın bile sıcak sudan vazgeçmeyenler için adres: Aquente.
Ilık bir deniz olsun, rakamlar mütevazı olsun için adres: Rooms Beach.
Deniz buz gibi olsun, popülarite tavan olsun için adres: Fun Beach.
Happy hour olsun, eller havaya olsun, eh arada denize de gireriz diyorsan adres: Sole Mare.
Happy Hour da olsun deniz de güzel olsun ama ortalık sırf çoluk çocuk olmasın diyorsan adres: Zio Beach. (Mönü şık ama tuzlu.
En ucuzu salata, o da 40 TL.)
Denizde yorulduk, eh gece kalalım bari diyor, ama illa da Alaçatı istiyorsan dostum, gecesi 500 TL'den aşağı otel bulabilirsin.
Bu otel şık da olabilir ama uyarıyorum seni.
Odalarımız biraz fazla kompakttır. Tuvalete oturduğunda lavaboyu kucağına alırsın. Bu esnada ayağını da duşa sokabilirsin.
İşte böyle bir mimari mucize sunar bu odalar. Ayrıca odada energy saver (enerji tasarrufu) vardır. Şöyle ki; aynı anda iki kişinin koridorda yürümesi pek mümkün olmadığı için biri dolaşırken diğeri yatağa uzanır.
Böylece enerjiden tasarruf edilir. Eğer sahibine odanın şıklığından bahsedersen cevap şu olur: 'Hee, babam vaktiyle burayı dam olarak kullanıyormuş.
Hayvanlar burada yatarmış.' Dobra işletmeci modeli!
Rezervasyonsuz balıkçıda yer bulamazsın, arama.
Devlet dairesine girmek kadar tanıdık ister.
Yine de; manzaralı balıkçı için: Ildırı Ali'nin Yeri.
Sosyete ve lezzetli balık için: Alaçatı çarşı Ferdi Baba.
Salaş ve deniz kenarı ortamı, radyoda Zeki Müren istersen: Star Beach.
'Balıktan çok istakoz, böcek yerim, akşam zaten paraları bahçeye gömüyorum' diyorsan, Çiftlikköy'ün klasiği Langusta (Hem artık evlatları devralmış, aksi amcadan korkmaya da gerek yok.) Gece sessiz ve romantik bir ortamda başbaşa sohbet için Yıldızburnu'ndaki her mekan iyidir.
Gece eğlencesine bir klasik, Paparazzi hep bir numara.
Bu sezonun hit kulübü, Cin by Göz. (Dans edilmez, ısrar etmeyin. Burada İzmir usulü eğlence vardır.
Kasılır, ortam kesilir.) E ama ben dans etmek istiyorum diyenlere, Köyün Delisi içindeki Disco.
(Evet, adı Disco. İçerisi de öyle. Girin, ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Gençliğimi hatırladım ama içeride benim yaşımda en fazla yarım saat geçiriliyor.) 'Abi biz genciz, Alaçatı'da her yer ikide kapanıyor.
Daha kopmak istiyoruz' derseniz, Otto.
'Alaçatı usulü ev / mekan yaptırıyorum, aksesuvar lazım' diyorsanız, Hacımemiş'te 'Eskiden'. Oktay'a benim selamımı söyleyin.
Son olarak, 'Doğru yerde miyim, popüler bir mekanda mıyım?' endişeniz varsa, çevrenize şöyle bir bakının. Kır saçlı, karizmatik, turuncu saplı gözlük kullanan tanıdık bir yüz arayın. Eğer Korcan Karar oradaysa, mekan doğru karardır. Başka bir yer aramaya lüzum yoktur.

BEBEKLERE FISILDAYAN KADIN

Bu ara yeni bebek sahibi olmuş ve parayla pek sorunu olmayan dostlarımdan duyduğum kadarıyla sosyetede yeni bir moda var: Pek çok ünlü İstanbullu aile, onu kullanıyor. Malum, yeni bebekli ailelerde uyku düzeni bebeğe endeksli olduğu için sabahları ebeveynlerin gözleri boyoz gibi olur. Dolayısıyla bebeğe düzen oturtmak, paha biçilmez bir iş kolu olarak öne çıkıyor. İsmini vermeyeceğim bir hemşire, evinize gelip bebeğinizin gaz çıkarmasından uyku düzenine kadar herşeyi hallediyormuş.
Herkes pek memnun ve harıl harıl bu hemşireyi çevresine tavsiye ediyor. Ablamızın geceliği 2000 TL. (Yanlış okumadınız).
Sizce bunu duyunca ben ne demiş olabilirim?
O parayı bir ay boyunca verecekseniz bebeği ben doğuruyor, komple anahtar teslimi yapıyorum.
Kapiş?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA