• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.10.2015, 00:00
2 EKİM 1975

DÜNYA
Ambargo kısmen kaldırıldı


Amerika, parasını peşin ödediğimiz 185 milyon dolarlık askeri malzemeyi derhal teslim edecek. Temsilciler meclisi tasarıyı 176'ya karşı 237 oyla kabul etti. Kıbrıs'ta iki bölgeli federasyon ve Türklere adanın yüzde 30'u.


İZMİR
Alyanak yangında, itfaiye eri gibi çalıştı


Konak'ta dün akşam Yeni Karamürsel Mağazası'nın arkasına düşen bir pamuk deposu çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangın Belediye Başkanı İhsan Alyanak'ın denetiminde sürdürülen söndürme çalışmalarıyla güçlükle bastırıldı.


SPOR
Günün spor haberleri


Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Polat, "İrlanda maçını beraberlikle bitirebilirsek, Avrupa Uluslar Kupasında grup şampiyonluğu için iddiamızı kuvvetlendiririz" dedi. Göztepe 2.deplasman maçında atak futbol oynayacak.


Tavarnier'in gözünden İzmir

Bu kalenin yapılmasına sebep olan hadise ise şöyledir: Türkler ile Venedikliler arasında cereyan eden son savaşlarda, Osmanlı donanması Adalar Denizi'nde mahvolduğundan Padişah, donanmayı yeniden eski hgetirmek istemiş ve Osmanlı donanması emrinde kullanmak üzere İngiliz ve Hollanda bandıralı ticaret gemileri aradığını imparatorluğun bütün limanlarına bildirmiş. Özellikle İzmir'deki gemilere bel bağlıyormuş; fakat kendilerine yapılan teklifi önce reddeden kaptanlar sonra zor kullanılacağım anladıklarından ve o zamanlar İzmir'de bir kale bulunmadığı için kendilerini alıkoymaları mümkün olmadığından, çarçabuk demir almışlar. Bu ret edilişe kızan veziribundan böyle, kendi müsaadesi olmadan gemilerin limana girip çıkmalarına molabilmek için küçük bir kale inşa ettirmeyi keşfetmiş.


2 EKİM 1955


DÜNYA
B.Milletler'deki Fransız heyeti geri döndü


Genel kurulun dün Cezayir meselesinin gündeme alınması lehinde vermiş olduğu beklenmedik karar üzerine Fransa; Newyork'taki delegasyonunu geri çağırdı. Hadise bütün dünyada derin akisler yarattı.


İZMİR
Kahve geldi


İzmir ithalatçıları tarafından Brezilyadan ithal edilen 300 ton kahve dün sabah Yunan bandıralı Atinay vapuru ile limanımıza gelmiş bulunmaktadır. Kahvelerin tahliyesine bu sabahtan itibaren başlanacaktır.


SPOR
Günün spor haberleri


Türkiye tenis birinciliklerinde Gönül Erk tek kadınlar Türkiye şampiyonu oldu. İzmirli Esin Özgenel, Türkiye jünior ikincisi, Gür Özbelge de Türkiye jünior üçüncüsü oldular. Hürriyet gençlik Fenerbahçe ile karşılaşmak istiyor.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA