• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.09.2015, 00:00
29 EYLÜL 1975

DÜNYA
Seçimlerden Bsonra zam yapmayacağız


Başbakan Süleyman Demirel, OPEC ülkelerinin petrol fiyatlarına yaptığı yüzde 10 zammın, Türkiye'de tüketiciye yansıtılmayacağını söyledi. Demirel:" Seçimlerden sonra hiçbir mala zam yapmayacağız" dedi.


İZMİR
Su ilk baharda gelecek

Yetkililerin halka ümit veren, ancak ondan sonra da hayal kırıklığı yaratan yanıltıcı beyanatları bir yana, İzmir acil su projesi bu defa da Menemenlilerin direnişi yüzünden yeni bir dar boğazla karşı karşıya kaldı.


SPOR
Günün spor olayları


Fenerbahçe, Beşiktaş yenişemedi:1-1. Eskişehir'i 2-1 yenen Trabzon lider oldu. Göztepe, Zonguldak'tan zor sıyrıldı: 2-1. Manisa, deplasmanda Kocaeli'ne 2-0 yenildi. Tirespor, Kütahya'yı 2-1 mağlup etmeyi başardı.


256 yıl önce İzmir ve çevresi

Bu ülkede, iklimin çok sıcak olması nedeniyle hastalıkların çoğu kısa sürer ve bizdeki uzun süreli hastalıkların çoğuna Anadolu'da hemen hemen hiç rastlanmaz: Örneğin su inmesi, ayak nikrisi, verem vb. gibi. Çiçek hastalığı ise bazı yıllarda yetişkinlerde ve gençlerde büyük kayıplara neden olur. Kızamık hastalığı bizdeki kadar yaygın ve fazla zararlı değildir. Bun karşın ateşli hastalıklar çok sık rastlanan bir derttir ve yüksek ateşli olanlar insanı kısa zamanda alır götürür. Kanamalar yüzünden de pek çok kişi ölmektedir. Yaz aylarında ham meyveleri yiyenlerin dizanteriye tutulduklarına da sık rastlanır. Kadınlar sık sık histeri nöbetlerine tutulurlar ve bu nöbetler bazen manik derecesine varır. Aşırı sıcaklık ve rüzgyüzünden havalanıp etrafa savrulan tozlar çok sayıda insanda körlüğe neden olmaktadır.


29 EYLÜL 1955

DÜNYA
Başvekilin Susurluk'taki mühim nutku


Adnan Menderes, şeker fabrikasını açış konuşmasında "Eser ve neticeleri idrak devri artık başlamıştır" dedi. Yaptıklarımızın yüzde sekseninin milli ekonomimiz ödemiştir. Güçlükleri yenmiş yolumuz de bulmuşuzdur.


İZMİR
Vapur seferleri

Konakta inşa edilen muvakkat vapur iskelesi tamamlanmış olup, elektrik tesisatının yapılmasına çalışılmaktadır. Tesisatın, bugün bitirilerek vapur seferlerinin yarından itibaren başlatılması muhtemeldir.

SPOR
Günün spor olayları

Profesyonel ve Amatör 1955-1956 İzmir lig maçları bu Pazar gününden itibaren fikstür gereğince başlıyor. Ligin ilk maçları Demirspor - Ülküspor ve İzmirspor - Göztepe arasında bu hafta sonu oynanacaktır.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA