• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.09.2015, 00:00
27 EYLÜL 1975

DÜNYA
Demirel CHP'ye siyasi sabıkalı dedi

Adalet Partisi genel başkanı Demirel, Denizli'de dün CHP için "Siyasi sabıkalı" deyimini kullandı. CHP'nin 10 aylık iktidarı döneminde hemen hiç kanun çıkarmadığını sadece komünistlerin affedildiğini" söyledi.

İZMİR
Okul müdürleri görecden alındı

İzmir'deki iki lise ve iki ortaokulun müdürleri bakanlık emri ile görevlerinden alındılar. Kiraz'da meydana gelen aile kavgasında, Feridun Çevik, Mehmet Çevik ve Hüseyin Çelik'i av tüfeği ile öldürdü.

SPOR
Günün Spor Olayları
Altay - Göztepe maçında Cudi ile çarpışması sonucu çenesi kırılan Altaylı Orhan Kırıkçılar'ın alt çenesindeki 16 dişinin tamamı, dün yapılan ameliyatı esnasında çekildi. Altınordu Volkan'a ağı para cezası verecek.

256 YIL ÖNCESİ İZMİR VE ÇEVRSİ 14

Türklerin üzümleri ezip şarap yapmaları yasaktır. Sadece Hıristiyanlar ve Yahudiler şarap üretebilirler, ama bu da her yerde mümkün değildir. Buna karşılık Türkler üzümleri kuruturlar ve bizim ülkemizde bunlar "Rosinen" veya "Korinten" adıyla bilinirler. Türkler bunda gayet keskin içkiler yaparlar ve şarap yerine bunları içerek sarhoş olurlar. Türkiye'de şarap bizdeki en kötü bira kadar ucuza satılır. Burada beslenen kanatlı evcil hayvanların başında bildiğimiz tavuk cinsi ve "kalekuta" [Kalikut] tavuğu gelir. Kaz ve ördek daha az bulunur ve bunların eti de bizdeki kadar lezzetli değildir. Evcil hayvanlar arasında en çok boynuzlu ve boynuzsuz koyun ve keçi sürülerine rastlanır. Buradaki keçilerin eti Almanya'daki keçilerin etinden daha lezzetli olduğundan, Türkler en çok keçi ve koyun eti yerler.

27 EYLÜL 1955

DÜNYA
Celal Bayar Yurda döndü

Hararetle karşılanan Reisicumhurumuz, Tarhan'da mühim bir basın toplantısı yaptı; muhtelif sualleri cevaplandırarak kardeş İran'ı, Ortadoğu Müdafaa Paktına davet ettiğimizi açıkladı. Yeni bütçe hazırlanmaktadır.

İZMİR
Yeni otobüsler yola çıkarıldı

Belediyece evvelce Almanya'ya sipariş edilen dört otobüsün, yola çıkarıldığı haber alınmıştır. Bu otobüslerin 15-20 gün zarfında limanımıza gelecek vapurda teslim alınınca hemen servise konulması için ESHOT gereken hazırlığı yapıyor.

SPOR
Günün Spor Olayları

Türkiye Tenis Şampiyonasında Ziya Ören-Esin Özgenel-Gür Özbelge juniorlar arasında dömifinale kaldılar. Geçen Pazar günü yeni kurulan Atillaspor ile Tayfunspor arasında yapılan maçı Atillaspor kazandı.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA