• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.10.2015, 00:00
1 EKİM 1975


DÜNYA
Yunanistan tehlikeli hazırlıklar içinde

Yunan Hükümeti Amerika Birleşik Devletlerinden aldığı silahları ortak savunma amaçları dışında kullanmak istiyor. A lideri Süleyman Demirel Trabzon'da konuştu: "Solcular ıstırabı gideremez ıstırabı sömürür" dedi.


İZMİR
Tariş'te direnişçi işçiler


TARİŞ Üzüm İşletmesinin direniş yapan işçilerinden 8'i dağıttıkları bildiri yırtan iki genci dövdükleri iddiasıyla polis tarafından yakalanarak göz altına alındı. TARİŞ direnişi sürdüren 70 işçiyi işten çıkardı.


SPOR
Günün spor haberleri


Galatasaray Rapid'i 3-1 yenerek ikinci tur için büyük bir avantaj sağladı. Fenerbahçe İzmir'de karşılaştığı Benfica'yı 1-0 mağlup etmesine rağmen bir üst tura çıkamadı. Beşiktaş Floransaya 3-0 mağlup oldu.


Tavarnier'in gözünden İzmir

Doğunun ilk basamağı olan İzmir, Avrupa'dan Asya'ya ve Asya'dan Avrupa'ya giden bütün malların başlıca ambarıdır. Livoume'a gelirken hızını kaybeden Batı Akdeniz'in dalgalan, en düzenli biçimde, İzmir Limanında kıyıya vururlar. İzmir'den muayyen zamanlarda pek çok sayıda kervan hareket eder. Küçük Asya'nın batı kesiminde yer alan İzmir, Efes ile Sardes'dan hemen hemen ayni mesafededir. Şehir Batı'ya bakan bir tepenin eteğinde, amfiteatr şeklinde kurulmuştur. Orada hbüyük bir şatonun surları ile Saint- Polycarpe'ın aslanlara terk edildiği sanılan ve daha aşağıda yer alan bir amfiteatrın enkazı görülür. Bu amfiteatr, ötekiler gibi alışılagelmiş biçimde yuvarlak olmayıp; bir yarım daire şeklindeydi, deniz tarafından açık bırakılmıştı. Türkler, onu hemen hemen tamamen yıkmışlardır; taşlarını da, bir küçük kale inşa etmek için kullanmışlardır.


1 EKİM 1955


DÜNYA
Mısır'ın silah almasının yarattığı akisler


İsrail hükümeti Çekoslovakya'yı protesto etti. Amerika hariciye vekil yardımcısı Mısır'a geldi. Mısır, İsrail'in dışarıdan gördüğü yardımlarla kuvvetlendiğini iddia ediyor. İngiliz harp gemileri limanımıza geldi.


İZMİR
Konağın imarı


Şehrimizin (Konak sitesi) adı altında, yıktırılan Sarı Kışla, Konak Meydanı, Gümrük önü, Tariş depoları ve diğer binalar sahalarını ihtiva eden kısmının imar planının tanzimi maksadıyla açılan yarışma büyük ilgi gördü.


SPOR
Günün spor haberleri


Tenis Türkiye Birinciliklerinde İzmirli Ziya Eren, juniorlar arası Türkiye Şampiyonu oldu. Kadınlar arası şampiyonluğun kuvvetli namzedi İzmirli Gönül Erk'tir. Galatasaray ve Fenerbahçe takımları bugün antrenmana çıktılar.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA