• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Tarihten yapraklar

EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01 Kasım 2016

01 KASIM 1976

DÜNYA

Castro'nun başı dertte


Fidel Castro'nun Havana'da iktidarı ele geçirmesinden sonra ABD'ye göç eden 100 bin kadar Kübalının büyük bir bölümü sakin bir yaşantıyı benimsedi. Göçmenlerden 3 bini şiddetli bir Küba düşmanı olarak çeşitli faaliyetlere girişti. Bunlardan bazıları ise aradan onca yıl geçmesine rağmen Castro rejimine karşı silahlı eylemlere girişmeye devam ediyorlar. Örneğin, Barbados'ta düşürülen Küba uçağı olayında gerçek ortaya çıktı. Miami'de bulunan bir grup sürgün Kübalı, olayın sorumluluğunu üzerine aldı.

İZMİR

İzmir'in trafik sorununu çevre yolu çözümler


Trafiğin rahatlaması için önce dar caddeleri açıp genişleten, ardından da caddenin ortasına Konak'ta olduğu gibi park yapan belediye, İzmir'de şimdi de Gümrük Meydanı'na el attı. Gümrük'te İkinci Kordon'un başlangıcındaki ağaçlar kesildi. Yol burada genişletildi. Ancak şehrin bu kesiminde de bütün şehirde de trafiği rahatlatmak için tek çarenin çevre yolunun bir an önce tamamlanması olduğu belirtiliyor.

SPOR

Maltalı futbolcular soyuldu


Maltalı futbolcular, Türk Milli Takımından yedikleri dört gol yetmiyormuş gibi maçtan sonra hırsızların azizliğine uğradı. Atatürk Stadı'ndaki soyunma odalarında 950 dolar 200 sterlin parayla (Toplam 23 bin Türk Lirası) iki kol saati ve beş yüzük sırra kadem bastı. Futbolcular bu duruma yenilgiden fazla üzüldüler. Antrenör Calleja, "İzmirlilerin misafirperverliğinden övgüyle söz ediyorduk ki hırsızların hışmına uğradık, üzgünüz" şeklinde konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.