• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.01.2017, 00:00

19 OCAK 1977

Doğu'nun asileri

SOVYETLER Birliği'nde muhalif aydınların tutuklamalardan sonra sindikleri sanılırken, suskun olan Çekoslovak ve Polonyalıların polisin baskılarına aldırmayarak insan hakları bildirgesi yayınlamalarıyla tablo birkaç ayda değişmiş oldu. Doğu Almanya'nın komünizme içtenlikle inanan şarkıcısı Wolf Biermann'ın Honecker rejiminin idealden uzak olduğunu dile getirmesi ve Polonya'da işçilerin yüksek fiyatlara başkaldırmaları çatlakları gün yüzüne çıkardı.

Katilden mektup

TURGUTLUSPOR Lokali'nde bir ay önce hasmını 5 kurşunla öldürdükten sonra firar eden katil Mevlüt Karamürsel, Manisa Jandarma Komutanlığına mektup göndererek 3 kişiyi daha öldürdükten sonra teslim olacağını bildirdi. Mektubun Turgutlu Postanesi'nden atılmış olması nedeniyle ilçede gerginlik arttı. Mektuptan sonra güvenlik kuvvetleri tedbirlerini sıklaştırdı. Katilin öldürebileceği tahmin edilen kişilerin evleri gözaltına alındı.

17 yıl sonra İzmir'de ilk hentbol maçı

ARADAN 17 yıl geçtikten sonra hentbol ülkemize ve İzmir'e yeniden girdi. 1927 ile 1960 yılları arasında sahada oynanan hentbol, şimdi salonda oynanmak üzere yeniden başlıyor. İzmir'de 17 yıl sonra ilk hentbol maçı dün oynandı ve bu ilk müsabakada, İzmir Eğitim Enstitüsü, Ege Üniversitesini 27- 14 mağlup etti. Zevkli geçen müsabakada Bucalı hentbolcular korkunç setlikteki şutlarıyla dikkat çektiler ve maçı farklı kazandılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA