• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.01.2017, 00:00

Terör demokrasiyi tehdit ediyor

İSPANYA'DA yeni yeşeren demokrasi filizi, gürleşmeden kuruyup gitme tehlikesinde. Birbirini izleyen çatışmalar, siyasal cinayetler, adam kaçırma olayları ve bunlara misillemeler bunu gösteriyor. Tehlikeli gelişmeler, 11 Aralık'ta "1 Ekim Anti-Faşist Direnme Örgütü" (GRAPO) üyelerinin, Devlet Konseyi Başkanı Urquijo'yu kaçırmasıyla başladı. Sağcı katı Franco'cular bu olaya gösteri ve çatışmayla karşılık verince misillemeler birbirini izledi.

İzmir'de aynı gece 5 patlama

İLK patlama saat 03.00 sıralarında İş Bankası Karşıyaka şubesine önceden yerleştirilen saatli bombanın gürültüyle patlamasıyla gerçekleşti.
Daha sonra bankanın İzmir Merkez binasına otomobilden dinamit atılırken, 45 dakika sonra ise Karataş Akbank Ve İş Bankası şubelerine bomba atıldı. Saat 04:00'da aynı binada bulunan Bornova Büyük Ülkü Derneği ile MHP İlçe Merkezi de bombalandı.
Patlamalar sonucu büyük maddi hasar meydana geldi.

En büyük Trabzon

SON iki yılın Türkiye'deki futbol devi Trabzonspor, ligin ilk perdesini de önde kapattı. Bordo-mavili takımın liderlikten de önemli başarısı, Birinci Türkiye Liginin kuruluşundan bu yana üç büyüklerin üçünü birden ilk kez en az beş puan geride bırakması. Trabzon'un 23 puanına karşılık Galatasaray'la Fenerbahçe'nin 18'er, Beşiktaş'ın 17 puanı var. Karadeniz takımının en yakın takipçisi ise yine bir Anadolu ekibi: Eskişehirspor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA