• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.02.2017, 00:00

2 ŞUBAT 1977

Kıbrıs için barış umutları arttı

Saat 11'de başlayan Denktaş-Makarios görüşmesi Lefkoşa Uluslararası Havaalanı yakınındaki Barış Gücü merkez karargahında yapıldı. Makarios, bu görüşmenin iyi bir adım olduğunu belirtti, ancak sorunlar üzerinde gelişme kaydedilmediğini söyledi. Kıbrıs Türk Federe Devleti Başkanı Rauf Denktaş ise, bu toplantının yapılması ihtiyacını, Türk tarafı olarak uzun zamandan beri duyduğunu, ancak Rumların bunu statülerinde düşüş saydıkları için masaya gelmediklerini bildirdi.

İzmir'de dev bir otomotiv sanayii kuruluyor

İzmir'de ikinci bir otomotiv sanayii kurma çalışmaları tamamlanmak üzere. Tamamen yerli sermaye ile, İzmir'e 40 km mesafedeki Torbalı mevkiinde kurulacak olan otomotiv fabrikasında yılda 1500 adet irili ufaklı otobüs, 500 adet 30 ton treyler çekebilir traktör imal edilecek. Fabrika yetkilileri, kuruluşun 4000 kişiye istihdam olanakları sağlaması yanında, taşıt ithal gereğini ortadan kaldıracağını, dolayısıyla büyük döviz tasarrufu sağlanacağını söyledi.

Galatasaray bugün başkan seçiyor

Galatasaraylılar için beklenen gün nihayet geldi çattı. Sarı-kırmızılı camia bugünkü seçim kongresinde sağduyu ile hareket edip, Selahattin Beyazıt ile Ali Uras'tan birini başkanlığa getirmek durumunda. Saat 14:00'da Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılacak kongrede hangi tarafın ağır basacağına hükmetmek gerçekten zor. Ali Uras'ın listesinde Alp Yalman, Faruk Süren, Süha Özgermi gibi isimler bulunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA