• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KUTLU DAYIOĞLU

Onun bakışlarına dayanmak zor ama...

kutlu.dayioglu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.08.2015, 00:00
Köpek veya kediniz ne kadar iyi eğitim alırsa alsın, siz bir şeyler yerken çevrenizde dolanıp yediklerinizden ısrarla payını isteyebilir. Hele bir de arada dayanamayıp küçücük bir parça yediğinizden verirseniz. Bu isteğin, duygusal baskının iyice artığını göreceksiniz. Verdiğiniz takdirde ona masadan yiyecek çaldı diye kızmayın. Tüyleri fazla dökülüyor veya cildi kaşınıyor ve kızarıyor veya ishal olup halınıza kaçırıyor diye kızmayın. Ona maması dışında hiçbir gıda vermeyin. Elden beslemeye alıştırmayın. Normal öğün saatleri dışında maması dahil bir yiyecek vermeyin. Siz yemek sofrasına oturmadan önce onun karnını doyurursanız ve sofradan asla hiçbir şey vermezseniz bu kötü huyunun alışkanlık haline gelmesini engellemiş olursunuz.

Guineapigleri özel yapan özellikleri

Diğer adıyla kobay... Tüm kemirgenlerde görülen negatif ve beslenmesini zorlaştıran özellikler bu hayvanda görülmez. İdrarı ve dışkısı kokmaz. Kemirme huyu yoktur. Asla kaçmaya çalışmaz. Elinizle beslerken ısırır gibi yapabilir ama fark ettiği anda hemen vazgeçer, utangaç geri çekilir. Uzun ömürlüdür, 12 yıl yaşayabilir. Sizi tanır, alışınca kulaklarının arkasını okşamanızdan ve kaşımanızdan çok hoşlanır. Kendilerine özel kuş gibi bir ötme sesi ile memnuniyetlerini belli ederler. Beslenmesi de çok keyiflidir. Saman, kuru yonca ve pelet yemi ihmal etmemek şartı ile tüm meyve sebzelerinizi bu küçük tombul hayvancıkla paylaşabilirsiniz.

Kedi yolculuk kelimesini duymak bile istemez

Bir kedinin yanında yolculuk kelimesini bile kullansanız tüyleri diken diken olur, tıslayarak saklanacak bir yer arar. Kedi yerleşik hayatı sever. Evini benimser ve o evde düzeni hiç bozulmadan yaşamak ister. Hatta evini o kadar çok benimser ve sahiplenir ki, zaman zaman size bile tahammül edemez. Sanki evinden ayrılırsa hayatı son bulacakmış gibi taşıma kutusuna girmemek için elinden geleni yapar. Tüm uğraşlarınızla kutusuna koyabildiğinizde ise hiç durmadan yüksek sesle ve acıklı miyavlar, yolculuk biraz uzun sürerse dayanamadım kaçırdım numarası ile hem çişini hem de kakasını yapar hatta bunlar yetmez gibi birde güzelce kusar. Bir kedi için bunlar protestonun en üst seviyesidir. Zaten başka yapabileceği bir şeyde kalmamıştır. Bir de kutunun içinde bol bol tepinerek her yerini pisletir ki onu yolculuğa çıkardığınız için iyice pişman olun da evinden bir daha ayırmayın!



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA