• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MEHMET EŞME

DÜĞÜN ÇORBASI

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.04.2017, 00:00

MALZEMELER

500 gram kuzu gerdan eti
6 su bardağı su Çorbanın terbiyesi için:
2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı tuz

Servisi için:

1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı kırmızı tatlı biber
1 tatlı kaşığı nane

YAPILIŞI: Fazla yağları alınmış, bol suda yıkadığınız kuzu gerdan etini derin bir tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte haşlamaya bırakın.
Haşlama esnasında tencerenin yüzeyine çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın.
Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; un, yoğurt, yumurta sarısı ve taze sıkılmış limon suyunu ayrı bir kasede iyice çırpın.
Tuz ekleyin. Haşlanmış kuzu gerdan etinin kemiklerini ayıklayın. Haşlanmış etleri uzun ince şeritlere ayırın. Arzuya göre haşlama suyunu ayrı bir tencereye süzün.
Hazırladığınız yoğurtlu terbiye karışımını çorba tenceresine yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın. Etleri de katıp kısık ateşte, aralarda karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Servisinde kullanmak üzere; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritip kırmızı tatlı toz kırmızı biberi kısık ateşte yakın. Kıvam alan sıcak çorbaya kızgın tereyağını katıp karıştırdıktan sonra servis kaselerine paylaştırın. Kuru nane ilavesiyle sıcak olarak servis edin.


SİZİN TARİFLERİNİZ...

TAVUKLU MANTI (Filiz Şengönül)

MALZEMELER

1 adet orta boy tavuk göğsü
5 adet yufka
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Kimyon
Nane
Yarım yemek kaşığı salça
Yarım kilo yoğurt

Üzeri İçin:

Kırmızı biber
Sıvıyağ
2 diş sarımsak

YAPILIŞI: Haşlanmış tavuk göğsünü küçük parçalar haline getirin. Soğanı ince ince kıyın ve kavurun. Üzerine tavukları ekleyin. Yarım kaşık salça ve baharatları ilave edin. 2- 3 dakika kadar kavurun. Yufkaları sigara böreği şeklinde kesin. Hazırladığınız harcı eşit şekilde dağıtın sigara böreği kalınlığında sarın. Fırın tepsisine dizin ve kızarana kadar bekletin. Fırından çıkarttıktan sonra kızaran tavuklu mantının üzerine tavuk suyunu ilave edin. Fırın tepsisi ile ocağa koyun, ocakta suyunu çekene kadar çevire çevire pişirin. Servis tabağına alın. Tavuklu mantıları dilim dilim kesin.
Üzerine sarımsaklı yoğurdu ve kızmış pul biberli yağı ilave edin. Afiyet olsun.

YEMEK TARİFLERİNİZİ GÖNDERİN, YAYINLAYALIM...
benimtarifim@yeniasir.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA