• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MEHMET EŞME

Kısır

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.04.2017, 00:00

MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet salatalık
4 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet kıvırcık marul
2 adet limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı nane

YAPILIŞI: Taze soğanları incecik kıyın.
Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz kıvırcık marul ve maydanozları doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz salatalıkları küçük küpler halinde kesin. İnce bulguru oval bir tencereye alın. Biber ve domates salçasını sıcak su ile karıştırın. Bulguru salçalı sıcak su ile ıslattıktan sonra kapağını kapattığınız tencerede şişmesi için 15 dakika kadar bekletin. Kısırın sosu için; limon suyu, zeytinyağı, tuz, nane ve sumağı küçük bir kapta karıştırın. Doğradığınız yeşillik ve salatalıkları, suyunu çeken ince bulgur ile harmanlayın. Hazırladığınız sosu ekleyin, karıştırdıktan sonra bekletmeden servis edin.
Sevdiklerinizle paylaşın.


SİZİN TARİFLERİNİZ...

İncirli muhallebi (Mürüvvet Turan)

MALZEMELER:

3 yumurta
1 bardak un
1 çay kaşığı tarçın
1 bardak şeker
1 bardak ceviz
5 adet incir
Kabartma tozu

Muhallebisi için:

2 yemek kaşığı nişasta
2 kaşık un
5 kaşık şeker
1 çay kaşığı margarin
4 bardak süt
1 paket krem şanti

Şerbeti için (kaynatılmayacak) ;

1 buçuk su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tepeleme nescafe Üstü için;
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı hindistan cevizi

YAPILIŞI: Öncelikle yumuşaması için incirleri küçük küçük doğrayıp ıslatıyoruz.
Kek için yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpıp diğer malzemeleri içine ekliyoruz, en son una buladığımız incirleri de ekleyip karıştırıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında içini çekene kadar pişiriyoruz.
Kek pişerken muhallebiyi hazırlıyoruz. Ocağa koymadan vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeyi tencereye koyarak karıştırıyoruz. Göz göz olup iyice koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Altını kapattıktan sonra vanilya ve tereyağını koyup mikserle 5 dk çırpıyoruz, ılımaya bırakıyoruz.
Pişen kekimizin ilk sıcaklığı geçince su, şeker ve nescafe karışımımızı kekin üstünde gezdiriyoruz ve kekin şerbeti çekip soğumasını bekliyoruz. Soğuyunca üstüne muhallebiyi döküp buzdolabında en az 4-5 saat bekletiyoruz.
1 gece önceden yapıp bekletirseniz servisi daha kolay oluyor. Servis ederken de kakao ve hindistan cevizini karıştırıp üstüne serpiştiriyoruz.


YEMEK TARİFLERİNİZİ YAYINLAYALIM...
benimtarifim@yeniasir.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA