• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

MEHMET EŞME

Etli sultan kebabı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20 Nisan 2017

MALZEMELER

Hazırlanmış beşamel sos
250 gram kaşar
2 adet yufka
2 adet havuç
2 adet patates (orta boy)
250 gram bezelye
1 adet soğan
2 adet tavuk göğsü
Bahar (7 çeşitlilik baharat)
Tuz
Sıvıyağ

YAPILIŞI: Bir tava içine yağı koyup ısınana dek bekledikten sonradan soğanları doğrayıp adamakıllı kavurun. Peşinde tavukları kuşbaşı doğranmış şekilde tavada kavurun, tavuklar piştikten daha sonra küp küp doğranan patates ve havucu kavurun ardından bezelyeyi ekleyin. Son olarak baharat ve tuzu koyarak 5 dakika pişirin.
Diğer tarafta yufkayı 4'e bölün ve her bir parçayı minik kaselerin içine yerleştirin.
Tavada pişirilen kebap harcı birazcık soğuduktan sonra kaselerin içine doldurun, kasenin dışarıya kalan yufkaları harcın üstünü kapatacak şekilde yerleştirin.
Sonradan kaseyi ters çevirip kebapları fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine hazırlanmış beşamel sosunu ve rendelediğiniz kaşarları koyarak fırında 20 dakika pişirin. Servis yapın.


SİZİN TARİFLERİNİZ...

Sürprizli kemal paşa (Filiz Şengönül)

MALZEMELER

4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket kemal paşa
1 paket vanilya

YAPILIŞI: Süt, irmik, şeker ve vanilyayı bir tencereye koyun ve karıştırın.
Koyulaşıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Üzerine kabuk tutmaması için ara ara karıştırın. Kemal paşa tatlısını üzerindeki tarife göre pişirip kelepçeli kek kalıbına dizin. Soğuttuğumuz muhallebiyi üzerine dökün en az 3 saat buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman kelepçeli kalıbınızdan çıkarın üstünü zevkinize göre süsleyin. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.