MALZEMELER
1 paket makarna
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
250 gram dana kıyma
100 gram peynir
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
YAPILIŞI: Kıymayı bir yemek kaşığı zeytinyağıyla kavurun.
Karabiber, tuz ve kekiği ilave edip ocaktan alın. Fırını 165 dereceye ayarlayın. Makarnayı haşlayın. Haşladığınız makarnayı süzün ve kabın içine alın. Zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edin ve harmanlayın. Rendelenmiş peyniri de yarısını makarnalara ilave edin. Makarnanın yarısını yuvarlak bir fırın kabına yerleştirin. Hazırlanan iç harcı ilk katın üzerine yerleştirin Makarnanın kalan kısmını da ilave edip üzerine rendelenmiş cheddarın kalanını ilave edin. Peyniri eriyene kadar fırında pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun.
SİZİN TARİFLERİNİZ...
Tuzlu pasta (Sibel Demircioğlu)
MALZEMELER
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağı
125 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı limon suyuyla köpürtülecek)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağı
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI: Yumurta, yoğurt ve sıvıyağını derin bir karıştırma kabına alın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını katıp elinizle karıştırmaya başlayın. Elenmiş unun yarısını ekleyip taze sıkılmış limon suyuyla köpürttüğünüz kabartma tozunu katın. Mahlep, toz şeker ve tuzu ekleyin. Tüm malzemelerini kattığınız yağlı hamuru pürüzsüz bir kıvam alması için yoğurmaya başlayın. Kalan unu azar azar ekleyip yoğurma işlemini sürdürün. Kıvam alıp toparlanan hamurdan küçük parçalar kopartın. Avuç içinizde yuvarlayıp arzuya göre farklı kalıplarla şekil verin. Son halini alan tuzlu pastaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Yumurta sarısını sıvıyağıyla karıştırın. Bir fırça yardımıyla tuzlu pastaların üzerine sürüp rendelenmiş kaşar peyniriyle süsleyin. 180 derece fırında pişirin. Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.