• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MEHMET EŞME

Simit börek

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.04.2017, 00:00

MALZEMELER

1,5 adet yufka (1 yufka 4 eş parçaya bölünerek üçgen parçalar elde edilecek)
6 yemek kaşığı zeytin ezmesi
120 gram kaşar peyniri(rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber

Üzerine sürmek için:

1 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı susam

YAPILIŞI: Fırını 170 dereceye ısıtın. Yufkayı 4 eş üçgen parçaya ayırın. 1 yemek kaşığı zeytin ezmesini yufkanın geniş tarafına sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri, kekik ve pul biberi serpin. Yufkayı rulo şekilde yuvarlayarak şekil verin ve iki ucu birbirinin altından geçirecek şekilde simit şeklini verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Yumurtaları bir kaseye kırın ve çırpın. Pekmez ve zeytinyağını bir kasede çırpın. Önce çırptığınız yumurtaları daha sonra da pekmezli karışımı sürün. Bolca susam ekleyerek 15-20 dakika fırınlayın. Fırından çıkar çıkmaz çay saatinize veya kahvaltınıza konuk edin. Afiyetler olsun.


SİZİN TARİFLERİNİZ...
Fincan Tatlısı (Filiz Şengönül)

MALZEMELER

5 su bardağı süt
2 kahve fincanı tepeleme un
2. 5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı margarin

Süslemek için;

Hindistan cevizi tozu
Çikolata

YAPILIŞI: Fincan tatlısı için ilk olarak süt, un ve şeker tencerede iyice koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan aldığımız da vanilin ve margarin eklenir ve iyice çırparak karıştırılır. Kahve fincanlarının içlerini ıslatarak muhallebi doldurulur. (fincanlar ıslatılmaz ise kalıp şeklinde çıkartamazsınız) Tatlımız soğuduktan sonra buzdolabında 3-4 saat bekletilir. Tatlılar Fincandan çıkarırken kenarlarından hava almasını sağlayarak ters çevirip fincan sallanır. Kalıp gibi düşen fincan tatlısı Hindistan cevizine bulanıp dilendiği gibi süslenir.


YEMEK TARİFLERİNİZİ YAYINLAYALIM...
benimtarifim@yeniasir.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA