MALZEMELER
Kuzu but
Hardal
4 diş sarımsak
Zeytinyağı
1 yemek kaşığı kekik
1, 5 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
4 kilo tuz ( kaya tuzu)
1 yumurta akı
YAPILIŞI: Kuzu budun üzerindeki yağların fazlasını sıyırıyoruz Biraz yağ kalmasına özen gösteriyoruz. Sonra etimizin üzerine hardal sürüyoruz, ince bir tabaka şeklinde, ezdiğimiz sarımsakları da iyice yedirerek sürüyoruz, karabiberi ve kekiği de üzerine ekleyip 2 kat alüminyum folyoya sarıyoruz, oda sıcaklığında 2 saat beklemeye alıyoruz. Kaya tuzunu hepsini bir kaba boşaltalım, üzerine yavaş yavaş bardaktan su ekleyelim, kıvama geldiğini hissettiğiniz an suyu kesebilirsiniz, sonrada yaptığımız harcın içine yumurta akımızı ilave edelim, fırın tepsimizin üzerine bir cm kalınlığında tuzumuzu yayıyoruz, üzerine butumuzu yerleştiriyoruz her yerini boşluk kalmayacak şekilde iyice kapatıyoruz, 250 derecede öncede ısıtılmış fırına butumuzu yerleştiriyoruz ve 3 saat aynı ısıda pişiriyoruz.
SİZİN TARİFLERİNİZ...
Kirazlı lokum (Filiz Şengönül)
Malzemeler
1 su bardağı taze kiraz püresi
2 su bardağı su
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
YAPILIŞI :Tüm malzemeler bir tencereye alınır.
Nişasta, şeker eriyene kadar karıştırılır.
Kısık ateşteki ocağa konur. Puding kıvamından biraz daha koyu olana kadar pişirilir, koyulaşınca ocaktan alınır.
En küçük kare borcamı ıslatarak hazırlanan karışım borcama dökülür, spatula ile üzeri düzlenir. Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra buzdolabında iki saat dinlendirilir.
Sonra dilimlenerek hindistan cevizine bulanıp servis yapılır. Afiyet olsun.