• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bubi 6 dönem sergisi İzmir’de OYA DEMİR

Bubi 6 dönem sergisi İzmir’de

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.05.2018, 00:00

Dünyayı daha güzel hale getiren şeyler nelerdir? diye sorsalar bana; sanırım sanat ve çocuklar derim.
Bir sanatçının kendini ifade ettiği, dünyasını dış gözlerle buluşturduğu eserler, çoğu zaman kendi içimizde farklı duygular, düşünceler yaratır. İfade edilenin dışında bir anlam bulur.
Birbirinden farklı eğitimde, kültürde, farklı yaşam biçimlerine ve düşüncelerine sahip iki dünya bir noktada birleşir.
Birbirini anlamaya ve anlamlandırmaya çalışır. Belki de bir insandan başka insanlara, dünyaya bir arayış yolculuğudur sanat.
Kendi arayışını sürdüren, bu arayışı bir yaşam biçimi haline getiren bir sanatçı bu hafta İzmir'e geldi.
Beşinci yılına giren Büyük Efes Sanat; bu arayış yolculuğunu sürdüren Sanatçı Bubi'nin 6 dönem retrospektif sergisi;
3 Mayıs- 3 Haziran tarihleri arasında Swissôtel Büyük Efes ev sahipliğinde, otelin Kordon salonlarında, sanatseverleri ile buluşmaya başladı.

PROTEST ESERLER

Şair İlhan Berk'in ifade ettiği gibi 'Bubi'ye göre resim kendisine bakılan veya duvara asılan bir nesne yada satılan bir materyal olmamalıdır; ki aksi taktirde tüketim toplumunun bir ürünü olmaktan öteye gidemez.' Var olmayan bir resmi arayan Bubi, bu arayış için kendisine bir yol buluyor.
Ve bilinen resim anlayışını bir kenara bırakıyor.
Estetik kaygılardan uzak, kabul edilen kurallar dışında bir protestoyu ifade eden eserlerinde bezler, halatlar, ipler, teller, kartonlar ve tutkal gibi farklı malzemeler kullanan BUBİ tuval resminden öcünü alan bir yaşam biçimini ortaya koyduğunu ifade ediyor.

EĞİTİM VERECEKLER

Bubi'nin bu retrospektif sergisinin VIP açılışı aynı zamanda Swissotel Büyük Efes, Büyük Efes Sanat ve Liyakat Derneği tarafından sanatın ve girişimciliğin temelinin 'yaratıcılık' ile doğduğu fikrinden yola çıkarak planlanan 'Ge leceğin Girişimcileri Sanat ile Buluşuyor' projesine de öncülük yaptı.
Açılış gecesinden elde edilen fon ile Liyakat Derneği tarafından yürütülmekte olan girişimcilik programı kapsamında;
8- 12 yaş arasındaki çocuklara Büyük Efes Sanat Yöneticisi Meriç Aktaş Ateş ve Sanatçı Bubi;
'Sanat, Sanatçı ve Sanat Yönetimi', Doç.Dr. Engin Deniz Eriş 'İletişim ve Beden Dili', Yrd. Doç. Dr.
Habil Gökmen 'Finansal Okur Yazarlık', Stratejik İletişim Uzmanı Oya Demir 'Hayata Dair Değerler ve Etik', Profesyonel Koç Şela Habif 'Çocuklara Koçluk', Sanatçı Fatma Elvin Öztürk 'Yaratıcı Resim Teknikleri', Drama Eğitmeni Onur Kara 'Yaratıcı Drama ve Doğaçlama Tiyatro', Bilgisayar Mühendisi Burak Evrentuğ 'Robotik, Kodlama ve Maker' eğitimleri verilecek.

BİR YAŞAM BİÇİMİ

Bir yanda aramaya devam eden, bir şekilde kurallar dışına çıkan, protestoyu yaşam biçimi haline getiren Bubi; aynı zamanda bir o kadar anlayışlı olmayı, ince ayrıntıları nezaketle düşünmeyi, karşı çıkmakla uyumu, saygı ve hoşgörüyü de yaşam biçimi haline getirmiş.
Proje kapsamında gerçekleşen ilk eğitimde; tam da sergi kurulumu ortasında her şey ve herkes çok yoğunken; çocuklar ile geçirdiği saatler, sorulara verdiği cevaplar, anlayışı, açılış gecesi öncesi organizasyon hazırlıkları, ve İzmir'in sanatseverlerinin buluştuğu açılış gecesinde gösterdiği; her anı duyarlılık ile birleşen doğal tavrı; bütün karşı çıkmalara, kural tanımazlıklara rağmen aslında ne kadar ilgi ve sevgi dolu olduğunun bir göstergesiydi. Bubi'nin 6 dönemini temsil eden eserlerini gezerken; aslında belki de bir hayatın değişim sürecini, bir başkaldırışın da sevgi dolu olabileceğini hissettim.
Bir kez daha, bana aslında herşeyin aynı anda, aynı yerde olabileceğini, değişimin ve gelişimin insanın kendisinde olduğunu ve ancak sevgi ile başkalarına aktarılabileceğini anlatan Bubi'nin 6 dönemini temsil eden retrospektif sergisini Swissotel Büyük Efes'de gezebilirsiniz.
Bakalım sizler ne hissedeceksiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA