• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şık ve güzel görünmenin sırları ÖZGE TEMEL

Şık ve güzel görünmenin sırları

ozge.temel@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.01.2018, 00:00

Güzellik ve şıklık birçok olgunun birleşimidir. Öne çıkarılacak ve saklanacak noktalar iyi bilinmelidir ki bu noktalar her kadın için ayrıdır. İşte kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda kullanmak isteyeceğiniz şıklık tüyoları;

DAHA UZUN GÖRÜNMEK İÇİN

Topuklu ayakkabılar tercih edin.
Ayakkabı seçiminde stilettolar sizi her zaman daha zarif gösterecektir. Ayakkabınızla aynı renk pantolon giymek bu etkiyi güçlendirir. Kat ütülü ve boyuna çizgili pantolonlar bacaklarınızı daha uzun gösterecektir.

DAHA KISA GÖRÜNMEK İÇİN

Çok uzun bacaklarınız varsa ve biraz daha minimalist görünmek istiyorsanız kısa paça pantolonlar yada kapriler tercih edin. Enine çizgili etek ve pantolonlar da daha kısa bir görüntü verir.
Ancak olduğunuzdan daha geniş görüneceğinizi unutmayın! Mini topuklu ayakkabılar ve şık babetlerle bu etkiyi kombinleyebilirsiniz.

DEKOLTEYE DİKKAT

Göğüs ve sırt kısmı açık olan bir elbise mutlaka uzun olmalıdır. Eğer mini elbise tercih ediyorsanız göğüs kısmının kapalı olması sizi her zaman daha şık gösterecektir. Diz altında kalem kesim tercih edeceğiniz elbiselerde en iyi duracak olan derin sırt dekoltesidir. Pantolon yada tulum tercih ediyorsanız üst kısmının hareketli olmamasına dikkat edin. Hareketi takılarla kombinlemek daha şık bir görüntü verecektir.

ASİL BİR DURUŞ İÇİN DİK YÜRÜYÜN

Postürünüzü koruyarak ayakta durun. Adımlarınızı atarken kendinizden emin ve sağlam adımlarla yürüyün.
Omuzlarınız geride göğüsler dik ve gülümseyerek yürümek size kendinizi podyumda gibi hissettirecektir.

RENK SEÇİMİ

Patlayan renkler ya da desenli kumaşlar seçtiğinizde giydiğiniz kıyafetler olabildiğince yalın tasarımlara sahip olmalıdır.
Renkler ve desenlerle ilgili en çok yanlış ayakkabı kombininde yapılır.
Kıyafetinizle aynı renk ya da baskın olan renkle kombini nötrleyebilirsiniz.
Siyah, beyaz ya da bej gibi klasik renklerde ayakkabı-portföy ikilisiyle de şıklığınızı dengeleyebilirsiniz.

İYİ BİR MAKYAJ

İyi bir makyaj bana göre içinde asla çok renk barındırmamalıdır. Sade gölgeli bir göz makyajı eyeliner ve rimelle birleştiğinde ortaya çıkan derinlik son derece çekicidir. Yanaklar elmacıkları ortaya çıkaracak şekilde doğal ve gerekirse dudaklarda renk kullanılmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA