• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Terim Çağlar’ı görmüyor mu? ERKİN USMAN

Terim Çağlar’ı görmüyor mu?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.11.2016, 00:00

Almanya Futbol Süper Ligi'nde (Bundesliga) top koşturmak kolay iş değil.
Harika takımlar var, büyük mücadeleler oluyor. Bayern München, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen. Borussia Moenchengladbach ve diğerleri arasında korakor maçlar oluyor.
Bizim buradan gidenlerden çoğu başaramadı döndü. Eintracht Frankfurt'a gidip dikiş tutturamayan Ender Konca başta pek çok örneği var. Kaleci Özcan Arkoç gibi Hamburg'da yıldızlaşan, Almanların sevgilisi olanlar da. Almanlar'a İzmir'den 19 yaşındaki bir delikanlıyı gönderdik, Panzerlere bile parmak ısırtıyor.
Adı Çağlar Söyüncü....

Altınordu'nun Türk futboluna kazandırdığı Çağlar Söyüncü sezon başında transfer olduğu Bundesliga'da Freiburg formasıyla harikalar yaratmaya devam ediyor. Cezalı olduğu için sadece bir maç görev alamadığı Freiburg'da 10 maçta banko görev alan ve 855 dakika sahada kalan 20 yaşındaki genç futbolcu istatistiklerde Bundesliga gibi zorlu bir ligde zirve yaptı.
Yıldız futbolcu Freiburg'da 10 maçta girdiği 143 ikili mücadelenin yüzde 69,2'sinden başarıyla ayrılarak, yüzde 68,4 rakamına ulaşan Borussia Dortmund'lu Sokratis Papastathopoulos ve yüzde 68 ile Bayern Münihli Mats Hummel'in önünde ilk sırada yer aldı. Genç futbolcu kazanılan hava toplarında da rakiplerini geride bıraktı.

Milli Takımlar Futbol Direktörü Fatih Terim yıllardır (A) Milli Takım'a defans oyuncusu arıyor, bulamıyor. Hakan Balta'yı, Serdar Aziz'i, Almanya'dan getirttiği Ömer Toprak'ı, Ahmet Çalık'ı denedi, olmadı.
Bir ara Mehmet Topal'ı geri çekerek medet umdu, yine beklediğini bulamadı. Çağlar Söyüncü'ye bir maç şans tanıdı, bir daha da yer vermedi. Bu genç futbolcu Bundesliga'da (1) numara iken (A) Milli Takım'ımızda niye oynamıyor, Terim'e sormak gerek. Çağlar'ı kazanırsak en az 12 yıl yararlanırız, deneyim kazanır, biz de harika bir defans oyuncusu kazanırız. İnşallah Çağlar'ın mükemmel performansını basından okur da doğru olanı yapar. Hani bizim Almanya ve Avrupa'nın diğer ülkelerinde futbolcu seçen otoritelerimiz (!) vardı, onlar Çağlar'ı görmüyor mu? Bekliyoruz.

Poseidon Heykeli neden susuz?

Kuşadası'nın en merkezi noktalarından birine 4 yıl kadar önce, Yunan Mitolojisi'nde yer alan Poseidon'un heykeli dikilmişti.
Poseidon; denizlerin, deniz canlılarının, tüm akarsuların, depremlerin ve atların tanrısıdır.
En etkili silahı 3 dişli yabadır.
Denizler tanrıçası Amphitre ile evlidir.
Poseidon kültürünün en önemli merkezi, Aydın iline bağlı Dilek Yarımadası'nın kuzeyinde yer alan Panionion antik kentidir.
Burada Poseidon'a adanmış tapınak kalıntıları bulunmaktadır.
Kuşadası'na bu nedenle Poseidon heykelinin dikilmiş olması da son derecede isabetlidir. Düşünenlerin ve bu heykeli Kuşadası'na kazandıranların aklına sağlık...
M.Ö. 8. yüzyılı tasvir eden heykel malta taşından yapılmış.
Malta taşının bir özelliği, suyla temas etmesi halinde daha da sağlamlaşması.
Taşı besleyen tek besin, su!
Poseidon, aynı zamanda gücün de temsilcisi...
Olimpos'ta sürekli kargaşa ve savaş çıkartmaya çalışan Karanlığın ve İşkencenin Tanrısı Gargos ile bu nedenle ölümüne mücadele etmektedir.
Sonuçta, Gargos'un tanrılar tarafından cezalandırılmasını sağlamıştır.
Bu yüzden Poseidon; Peleponnes, Boiotia,Priene ve Teos'ta hep saygı görmüştür. Kuşadalılar için Poseidon bir zenginliktir.

Gel gör ki mitolojik bir tarihi anlatan heykel; bakımsız, kirli ve suları da akmamaktadır. Heykelin bakımsızlığının ayıbı Aydın Büyükşehir Belediyesi'nindir.
Toz, kir ve susuzluk heykeli günden güne yok edecektir.
Uluslararası turizmin önemli duraklarından biri olan ve çok sayıda yabancı turiste yaz-kış ev sahipliği yapan Kuşadası'na vurulmuş bir darbedir bu.
"Çeşmeler Şehri Kuşadası" nda suyu akmayan heykel görüntüsü, Kuşadası'nın imajını zedeliyor. Turizmin pırlanta merkezlerinden biri olan bu kente, kirli-tozlu ve bakımsız bir heykel hiç yakışmıyor.
Siz hiç, Roma'daki Aşk Çeşmesi'nin "bakım var" diye sularının kesildiğini duydunuz mu? Yaz-kış hareketlidir o çeşme. Kuşadalılar, bir an önce suları akan Poseidon Heykeli'ni görmek istiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA