• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Futbol hatalar oyunudur FETHİ YURTTAŞ

Futbol hatalar oyunudur

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.10.2017, 00:00

Futbol hatalar oyunudur. Bunu herkes bilir. Az hata yapan kazanır, çok hata yapan ise kaybeder. Dün akşam Göztepe daha çok hata yaptı. Bunu iyi değerlendiren Başakşehir futbolcuları seri galibiyetler alan Göz Göz'e dur dedi. Oysa ne güzel başlamıştı maç. Yirmi beş dakika Göztepe daha fazla topa sahip olan takımdı. Ne var ki üstün olduğu bu dakikalarda gol bulamadı Göztepe.
Yirmibeşinci dakikadan sonra oyunu dengeleyen Başakşehir ise dört dakika içinde iki gol bularak kolay kazandı. Öncelikle Başakşehir'in çok disiplinli ve ciddi oynadığını kabul edelim. Ama bir duran top ve şans ile gelen iki gol onların da beklediğinden kolay kazanıp üç puan aldıkları gerçeğini ortadan kaldırmaz. Gollerden sonra da disiplini elden bırakmadılar. Ancak oyunun genelinde baskı yiyen takımdılar. Ürettikleri tüm ataklar Göz Göz'ün pas hatalarından kaynaklandı. Dört haftalık seri galibiyetlerdeki gibi sahada tüm oyuncular gayretliydi.
Diğer maçlardan farkı ise gol bulmakta zorlandılar.
Oysa önceki maçlardan daha fazla şut attılar dün akşam Özellikle Scarione şansını çok zorladı. Ama bazen olmuyor. Dün akşam da olmadı. Yalnızca son dakikada penaltıdan gelen tek gol vardı. Golcü Jahovic her zamanki gibi şık vurdu. Tek sıkıntı zaman tükenmişti.

Taraftar övgüyü hak etti

Dün akşam övülmesi gereken sonuç alınmadı.
Ama taraftar övgüyü gene hak etti.
Oyunun başından sonuna susmadıkları gibi, kaybeden oyunculara diğer maçlar öncesi büyük moral verdiler. Tüm Türkiye'ye örnek oldular. Hep böyle olmalı. Taraftar böyle olur. Slogan daki gibi. Yensen de yenilsen de taraftarın seninle. Tekrar yazının başına dönelim. Futbol hatalar oyunu.
Bunu kabul edelim. Ama rakibin tüm doğruları Göz Göz'ün hataları üzerine olmamalı.
Dün akşamın özeti buydu. Başakşehir hep Göztepeli futbolcuların hatalarından yararlanıp atak yaptı. Bu kadar disiplinli takım karşısında bu denli basit pas hataları yaparsanız ne yazık ki kaybedersiniz. Nitekim öyle oldu. Herşeye karşın kutluyoruz futbolcuları.
Kredileri yüksek. Hedefi büyütecek günler de gelecektir, diye düşünüyorum. Taraftarın her zaman dediği gibi o büyük geceler gelecek gibi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA