• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Demba Ba’nın füzesi FETHİ YURTTAŞ

Demba Ba’nın füzesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.02.2018, 00:00

Göztepe'yi iki maçtır eksikler endişeye sevketmişti. Hele Ankara deplasmanında öyle kötü bir oyun oynanmıştı ki, ne olacağı kimseye güven vermeyen bir maçtı. Böyle bir maçta Demba Ba olunca Göztepe ilk yarıda Sivasspor defansını çok zorladı.
Gouffran'ın güzel vuruşunu Tolgahan kornere attıktan sonra hep Ba'yı gördük.
Rakipten topu kapan o, topu saklayan o, topa vuran o oldu. Ama gol vuruşunu ve öncesini hatırlayınca Demba Ba'nın bu büyük kariyeri boşa yapmadığına tanık olduk. Üzerine gelen topu kontrol edemeyince bırakmadı. Rakip oyuncunun peşinden gidip topu çaldı. Arkasından düzeltip öyle bir füze çıkardı ki Tolgahan direğe de çarpan topu sadece seyretti.
Göztepe maçı bu harika golle kazandı.

İkinci yarı fark olmalıydı

Ancak ikinci yarıda yüklenen Sivasspor öyle alanlar bıraktı ki her an yeni goller olabilirdi. Ne var ki topu kazanmayı bilen sarı kırmızılı futbolcular bunları golle sonuçlandıramadılar. Hep son anda ve zor günlerde görmeye alıştığımız Günay kalesinde çok zorluklar görmese de hata da yapmadı. Önümüzdeki haftalar neler olacak bilinmez ama en azından gördük ki eksiklere karşın takım oyunu oynandığında ve pes edilmezse maç kazanmak olanaksız değil. Kadu sakatlığı, Traore cezası nedeniyle yoktu.
Olanlardan kurulu defans herşeye karşın maçın sonunu kazasız getirdi. Kendilerini kutlayalım. Maçtan sonra Sayın Tuna'nın dediklerine bakınca, yıl sonuna kadar gençler zor şans bulacak kanısına vardım.
Fikstür avantajından bahsetti. Doğru.
Fikstür güzel ama bu işi en iyi oyuncular bilir. Maçtan sonra Castro'nun dedikleri özeldi. Castro özetle hedefin çok büyütülmemesi gerektiğini söyledi.
Bence en doğrusu bu. Göztepe dün aldığı üç puanla bu yılı kurtardı sayılır.
Gençlerin de kazanmayı öğrenmeleri gerek. İddiasız maçlarda sahaya sürünce anlamı yok. Her takımın kadrosunda gençler var. Göztepe'de de olsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA