• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sultanlara deniz bitti GÜRKAN ERTAÇ

Sultanlara deniz bitti

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.01.2016, 00:00
Bayanlarda Neslihan'lı, Esra Gümüş'lü, Gözde'li, Neriman'lı, Gülden'li mükemmel bir jenerasyon yakaladık, yıllarca çok ekmek yedik. 10 kez Avrupa Şampiyonası finallerinde boy gösterdik, 2005'te gümüş madalya kazandık. Dünya Şampiyonası'nda 6. olduk. Dünya Grand Prix'sine 5 kez katılıp, 2012'de bronz madalya elde ettik. Ettik de yılların bu takımı yıpratacağını, düşünemedik. Tüm rakipler kadroda budamalara gitti. Ruslar efsane Gamova'nın yerine bir yeni efsaneyi Kosheleva'yı çıkardı. İtalyanlar, Gioli, Piccinini ve Lo Bianco'ya veda edip, cesaretle 16 yaşındaki Egonu, 19 yaşındaki Diouf, 20 yaşındaki Guiggi ve Chirichella'yı piyasaya sürerken, Hollandalılar Yvon Belien ve Robin de Krujf'la parladı, bizse yerimizde saydık, 33 yaşındaki Neslihan'dan, 31 yaşındaki Gözde Sonsırma'dan hedefe götürmesini bekledik. Ve maalesef alttan yeni değerler de gelmiyor. Bir 4 numara bulamadık. Kulüpler sürekli yabancılarla oynadıkları için de bizimkilere fırsat yaratılamıyor. Federasyon, yabancılara yasak getirip, sadece Avrupa Kupaları'nda oynamalarına izin vermeli. Liberolarımız'sa döküldü. Gizem Karadayı da, Gizem Örge de, bırakın top çıkarmayı, manşet alamadı, rakipler servisleri onların üzerine attı. Acele yeni bir libero bulmamız gerek. Milli Takımı Türk Antrenörlerin çalıştırmasını her zaman arzulayıp savunuyoruz. Ama genç hoca Ferhat Akbaş maalesef son olimpiyat elemelerinde sınıfta kaldı. Oyuncu değerlendirmesi ve değişiklikleri çok hatalıydı. Yeni plan yaparken bunu da düşünmeliyiz.

Mucize Karşıyaka

Karşıyaka bayan voleybol takımı küllerinden doğdu. Yeşil- kırmızılılar bu sezon lige hiç de iyi başlayamadı. Yabancılar Terzic ve Olessia'dan katkı alamayan Kaf-Kaf'lar ilk yarıyı play-off'tan uzak 7.sırada bitirdi. Ve yabancılarla yolları ayırıp altyapıdan Türk gençleriyle 19 yaşındakilerle yola devam kararı aldılar, iyi de yaptılar. 2. yarının ilk maçı namağlup Beşiktaş'la, hem de İstanbul'daydı. Ama KSK inanılmaz bir başarıyla güçlü rakibini 3-1 ile devirdi. İşin en güzel yanı BJK'li yöneticilerin maç sonrası zemine inip Karşıyakalı gençleri kutlamasıydı. Ne diyelim, "Helal olsun, yolları açık olsun. Başkan Ziyanur Hasbay ve ekibi bu takımı başarılara götürür. Ama basketbola büyük omuz veren KSK'li taraftarlar da artık bu gençlere de sahip çıksın. Pazar günü 16.30'da bir başka şampiyon adayı Seramiksan ile maçları var. Haydi Arena'ya.

Ara transfer hareketleri

Galatasaray Erkek Voleybol takımında ayrılık. Sarı-kırmızılı ekip, Rus smaçör Igor Iudin ile yollarını ayırdı, Iudin'in sözleşmesi feshedildi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor da pasör eksikliğini Fenerbahçe'nin eski pasörü Arslan Ekşi ile giderdi. Bu sezon Almanya'nın Friedricshafen takımına transfer olan Ekşi bu takımın hedefe gidememesi üzerine Türkiye'den aldığı teklifi değerlendirdi, Belediye ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI