• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sırat köprüsü GÜRKAN ERTAÇ

Sırat köprüsü

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.03.2016, 00:00

İzmir Voleybolu Erkekler Süper Lig'de son iki haftaya girilirken kader maçlarına çıkıyor. Uzun haftalarca Halkbank'ın zirvedeki en büyük rakibi olan ARKAS, ilginç sonuçlarla birdenbire ilk kez play-off'a kalamama gibi bir tehlikeyle karşılaştı. Geçen hafta F.Bahçe'ye 3-1 yenilen mavi-beyazlılar, Avrupa Fatihi Halkbank'ın, Ziraat'a inanılmayacak derecede kötü bir maçtan sonra 3-0 ile vize vermesiyle birdenbire ilk 4'e girememe pozisyonuna düştüler. İş ARKAS'ın bilek gücüne kaldı. Şimdi yarın İzmir'de 16.30'da Maliye Milli Piyango'yu, önümüzdeki hafta da İstanbul'da Belediye'yi yenerek kendi göbeklerini kendileri kesecekler. Düşmemek için çırpınan Bornova Anadolu Lisesi de yarın İzmir'de Tokat Belediye Plevne ile hayati önemde bir maça çıkıyor. Bordo-grililer kazanırsa playout maçlarında Beşiktaş ve Tokat'la ligde kalma savaşına girecek. Ama kaybederlerse, maalesef küme düşecekler. Haydi İzmirliler; yarın BAL ve ARKAS için salona koşalım.

Rota Koleji İzmir Şampiyonu

Rota Koleji, spor yatırımlarının meyvelerini da toplamaya devam ediyor. Voleybol Bayanlar 2.Ligi'ndeki A Takım kadar, altyapıya da büyük önem veren turuncu-beyazlıların, Yıldız Bayan Takımı'nın İzmir 4'lü Finalleri'nde bitime 1 maç kala şampiyonluğu garantilemesi okulda büyük sevinç yarattı. Rota, çift devreli lig usulüne göre oynanan maçlarda Gelişim Koleji'ni 3-1, Arkasspor'u 3-0 ve 3-1, Menemen'i 3-0 ve 3- 0 yenerek Gelişim ile oynayacağı son maç öncesi İzmir şampiyonluğunu garantiledi. Altyapılar Sorumlusu Meltem Sümerkan Aksoy, hedeflerinin Türkiye Şampiyonluğu olduğunu belirtti. Aksoy, "Altyapısı sağlam takımlar geleceğe güvenle bakar. Altyapıya verdiğimiz değerin başarılarla geri dönmesi bizleri ilerisi için hem umutlandırıyor hem de motivasyonumuzu yükseltiyor. İnanıyoruz yıldız kızlarımız Türkiye Finalleri'nden de dereceyle dönecektir" dedi.

Halkbank'ın tur umudu büyük

Halkbank Erkek Voleybol Takımı, DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off turu ilk maçında deplasmanda 3 saat süren müthiş bir mücadele sonunda daha önce ARKAS'ı eleyen İtalya'nın Cucine Lube takımına 3-2 yenildi. Maçın ilk iki seti 25-21 Halkbank'ın üstünlüğüyle geçildi. Sonraki 3 sette üstünlüğünü koruyamayan Ankara ekibi, 25-17, 25-18 ve 15-11 kaybetti ve sahadan 3-2 yenik ayrıldı. Rövanş çarşamba günü Ankara'da. Halkbank rakibini 3-1 yense bile tur atlayacak. 3-2 kazanması halinde altın sete gidilecek.

Tevfik Fikret Lisesi elendi

Ankara'da oynanan Erkekler Voleybol 2. Ligi'nde yarı final etabında Adana Toros BYZ'ye 3-0 yenildikten sonra Gümüşhane Torul Gençlik'e de 3-1 mağlup olmaktan kurtulamayan İzmir'in temsilcisi TFL Altekma çabuk veda etti. Eleme Gruplarında başarılı olan ve play-off vizesi alan TFL maalesef yarı finallerde aynı başarıyı gösteremedi, Birinci Lig'e yükselme hedefini önümüzdeki yıla ertelemek zorunda kaldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA