• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kocaman hatalar GÜRKAN ERTAÇ

Kocaman hatalar

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.12.2017, 00:00

F.Bahçe'nin son 5 maçını kazanması elbette Aykut Kocaman'a da prim yaptırmış, elini güçlendirmişti. Ama belli ki, "Ne yaparsam yeridir" havasına girmiş. İki santrforu Soldado ve Fernandao kenarda otururken 4-6-0 gibi dünyanın terkettiği santrforsuz sistemle oynadı, adeta Konyaspor'u rahatlattı. Valbuena ile Giuliano'yu iyi kontrol eden ev sahibi ekip Fenerbahçe'yi frenleyiverdi. 4-6-0'ı önce Barcelona'da Guardiola denedi, çünkü elinde Messi ve İniesta gibi gol sihirbazları vardı ama, Real Madrid, Cristiano Ronaldo ve Benzema ile üstünlük sağlayınca vazgeçti, Suarez ve Neymar'ı transfer etti.
Dortmund, Klopp ile denedi, yapamadı.
Kocaman bir büyük hata daha yaptı.
Devreyi bitirecek ve Beşiktaş'ın yenildiği gün devreyi zirvede bitirmesini sağlayacak böyle bir kritik maçta, Alper Potuk ve Ozan Tufan gibi takımı sürükleyecek ve hücuma taşıyacak adamlar dururken 18 yaşındaki Oğuz Kaan gibi altyapıdan bir genci 11'e aldı. Tamam, gençleri kazanalım ama ,bu maçta değil. İstanbulspor'la kupa maçları var, orada oynatır, takıma ısınmasını sağlarsın. Nitekim devre bitince oyundan almak zorunda kaldı.

TOPAL KURTARDI

Takımın yürümediğini gören Kocaman, Çift santrfora dönerek hem Soldado'yu hem de Fernandao'yu oyuna aldı, Alper'i de oyuna alarak ilk 45'te yaptıklarının tümünün hatalı olduğunu adeta kabul etti. Aykut Kocaman yanlışından döndü ama bu kez de F.Bahçe'de Neustadter ve Neto'nun daha önce yaptığı yan pas hatalarına katılan Şilili sağbek Isla göz göre göre Ömer Ali Şahiner'e gol pası verdi, o da bu ikramı geri çevirmedi. Oyunda 65'e 35 üstünlük kuran Fenerbahçe öne geçmeyi beklerken yediği şok golle bu kez puanı kurtarma derdine düştü. Ama Süperman rolüne yine Mehmet Topal soyundu, golcü geçinenlerin yapamadığını yaptı, nefis kafa şutuyla takımının beraberlik golünü atarak zayiatın 2 puana inmesini sağladı. Ama F.Bahçe 2017'yi büyük kayıpla kapattı. Daha önce F.Bahçe'nin gönderdiği kaleci Serkan yaptığı kurtarışlarla Fener'in galibiyetini önledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA