• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şen ola büyük Akhisarspor GÜRKAN ERTAÇ

Şen ola büyük Akhisarspor

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.05.2018, 00:00

Akhisarspor Türk Futbol Tarihine ismini altın harflerle yazdırmaya devam ediyor. Devlerin olduğu Süper Lig'de 6 yıldır yeşil-siyahlı bayrak dalgalanıyor. Ve Ziraat Türkiye Kupası'nda da herkesin favori gördüğü Fenerbahçe'yi finalde yenerek hakkıyla şampiyonluğa ulaştılar. Sürpriz mi? Kesinlikle değil. Bu sezon Fenerbahçe'yi ligde şampiyonluktan eden takım bu. Her iki maçı da 1-0 ve 3-1 kazandı. Okan Buruk ve öğrencileri Diyarbakır'da da kupa zaferiyle Akhisar'a, hatta tüm Türkiye'ye bayram yaptırdılar, kutlu olsun. Avrupa Kupalarında Akhisar'ı alkışlamak Ege için harika bir şölen olacak.
Bir kutlama da Ziraat Bankası'na. Tam dokuz yıldır sponsorluğunu yaptığı ve ismini taşıyan kupada Türkiye'nin amatöründen Süper devine kadar 159 takıma futbol zevki yaşatan Ziraat Bankası futbola çok büyük hizmetler vermeyi sürdürüyor. Turkuvaz Medya olarak biz de gururlanalım.
ATV ve A Spor harika yayınlarla bu kupayı evlerinize ve işyerlerinize kadar taşıdı.

FENER BAŞLADI AKİGO BİTİRDİ

Aykut Kocaman'ın teknik direktörlüğü konusundaki soru işaretlerimiz dün geceki finalde sürdü. Taktığı Valbuena'yı herkes övüyor ya, kupada da 11'de yer vermedi.
Taktik anlayışı da kısıtlı. Akhisar defansında iki dev stoper Mustafa ile Caner var. Yan toplarda bunlarla boğuşacak, delik açacak adam Fernandao, o'na da 11'de yer yok.
Soldado sıçrayamıyor bile. Akhisar istese bu kadar ikram olmazdı. Okan Buruk, Selezynyov'un yokluğunda orta sahayı kalabalık tutup Muğdat ve Barbosa'nın hızıyla kontrataklar düşündü. İlk 20 F.Bahçe'nin baskısyla geçti. Fatih kalesinde devleşerek Josef ve Soldado'nun gollük şutlarını kurtardı. Daha sonra sorumluluk alan Akhisar önce Mustafa'nın kafa şutuyla gol kaçırırken ardından Miguel Lopes harika bir vuruşla topu ağlara gömdü. F.Bahçe 2. yarıda yine bastırdı Fernandao ile beraberliği yakaladı ama Nazilli'den yetişen kurnaz yıldız Muğdat adrese teslim ortayla maçın yıldızı Sissoko'ya ikinci golü nefis bir kafa şutuyla attırdı. Ve F.Bahçe'yi teslim alan üçüncü gole Barbosa imza attı. Joseph'in 2. golü Fener'e yetmedi. Ne mutlu Akhisarlıyım diyene deyip ayakta alkışlayalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA