• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sultanlar’a libero gerek GÜRKAN ERTAÇ

Sultanlar’a libero gerek

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.08.2019, 00:00

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Çin'deki Olimpiyat Elemeleri'nde Almanya ve Çekya'yı yendikten sonra ev sahibi Çin'e son derece kötü bir oyunla 3-0 yenilerek 2020 Tokyo Olimpiyadı'na direkt katılma şansını kaçırdı ama önümüzdeki yılın Ocak ayında yapılacak elemelerde ilk 5 takım arasına girerek olimpiyat hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum.
Tabii iyi bir libero bulma şartıyla. Liberolar artık voleybolun candamarı. İyi manşet almak, iyi smaç kurtarmak ve de köşelere iyi top atmak zorundalar.

FORMÜL BULUNMALI

Ama bizim iki liberomuz Simge ve Aylin bu özelliklerin hiçbirini yansıtamadılar. Manşet hataları, zayıf smaçları bile kurtaramamak, üstelik plaseleri toplayamamak bu iki oyuncumuzu değiştirerek medet uman başantrenör Giovanni Guidetti'yi çaresiz bıraktı, Çin önünde bu nedenle çaresiz kaldık.
Guidetti'nin elemelere kadar iyi bir libero bulması şart. Cansu pasörlükte iyi randıman verdiğine göre voleybola dönen yetenekli Naz, kabul ederse değerlendirilebilir.
Vakıfbank'lı Pınar, F.Bahçeli Merve birer alternatif. Ya da başka bir formül bulunmalıdır.

ÇİFTÇİ EMRE "EVET" DEDİ

Fenerbahçe Erkek ve Milli Takımımızın başarılı voleybolcusu çiftçi Emre Batur, anne ve babasının onayını alarak 31 yaşında bekarlığa veda etti, hayatını Kardelen Kaymakçılar ile birleştirdi. F.Bahçe'nin voleyboldan sorumlu yöneticisi Simla Türker Bayazıt ve TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ın nikah şahitleri arasında yer aldığı düğüne voleybol camiasından bir çok isim katıldı.
Emre Batur gerçek bir çiftçi çocuğu, kışın voleybol oynar, yazın köyde hayvan otlatır, süt sağar. Annesi ve babası da O'nu yalnız bırakmamak için kışın şehre taşınıp moral veriyor, sezon biter bitmez de birlikte köye dönüyorlar.

VETERANLAR LİGİ

Bornova Anadolu Lisesi Kulübü Başkanı, ünlü sporcu merhum Tolga Demirer anısına düzenlenen ve geleneksel hale gelen Tolga Demirer Veteranlar Şampiyonası'na Kocaeli'nde katılan takımlar, organizasyonun bir lig haline dönüştürülmesi dileğinde bulundu. Turnuvaya İzmir takımları özellikle ilgi gösterdi. Dereceye giren Göztepe Veteran, Acarspor, İzmir Kartallar, St. Joseph, Ege 1980, Altekma'nın yanısıra Muğlaspor da veteran karşılaşmalarının her ay düzenlenerek eski voleybolcuların spor yapmasının özendirilmesini istediler

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA