• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Müthiş Lig geliyor GÜRKAN ERTAÇ

Müthiş Lig geliyor

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.07.2019, 00:00

Bayanlar Birinci Lig'de önümüzdeki sezon kıran kırana mücadeleler olacak, şampiyon ve play-off'a kalacakları belirlemek için Papatya Falı açmak gerek.
Ligi her zaman renklendiren İzmir'in temsilcisi Karşıyaka'da başantrenör Tamer Çamlıbel iyi bir yabancı buldukları taktirde transfer edeceklerini, "Yabancıya veto"yu kaldıracaklarını söyledi.
Çamlıbel, kiralık verdikleri Begüm, Elif, Simay ve Ayşegül'ün yuvaya döndüğünü, taraftarlarına çok zevkli ve heyecanlı maçlar izlettireceklerini ekledi. Bu sezon Rota Koleji ile birleşen Göztepe'nin de 800 bin lira bütçeyle hayli ses getireceği kesin. İzmir BŞB yine istikrarlı bir ekip görüntüsü verecek. İstanbul ekipleri Sarıyer, Küçükyalı, B.Çekmece, Eczacıbaşı ve Vakıfbank gibi devlerin oynatamadığı yeteneklere yer verme avantajına sahip. Ege'nin yeni sesi Ayvalık Altınoluk, Çanakkale'nin iki temsilcisi Belediye ve Çan da zevkle izleyeceğimiz kadrolar kurmaya çalışıyor. Anlaşılan Birinci Lig de Sultanlar Ligi kadar heyecan getirecek.

ŞAMPİYON FİLİZLER

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İtalya ve Hırvatistan'ın ortaklaşa düzenlediği 2019 CEV U16 Küçük Kızlar Avrupa Şampiyonası'nda namağlup şampiyon olan 16 Yaş Altı Kız Voleybol Milli Takımı ile Ankara'da biraraya geldi. Kasapoğlu, "Öncelikle namağlup şampiyonluğunuzdan dolayı hepinizi kutluyor ve tebrik ediyorum. Ülkemiz adına, gençlerimiz adına, Türk spor camiası adına bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Voleybol Federasyonu Başkanı M.Akif Üstündağ da voleybolun Türkiye'de en başarılı spor cdalı olduğunu vurgulayarak, "16 Yaş Takımımızın zaferi bizi daha büyük başarılar planlamaya dopingleyecektir" şeklinde konuştu.

ÇİN SEDDİ'Nİ AŞMALIYIZ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İtalya ve Hırvatistan'ın ortaklaşa düzenlediği 2019 CEV U16 Küçük Kızlar Avrupa Şampiyonası'nda namağlup şampiyon olan 16 Yaş Altı Kız Voleybol Milli Takımı ile Ankara'da biraraya geldi. Kasapoğlu, "Öncelikle namağlup şampiyonluğunuzdan dolayı hepinizi kutluyor ve tebrik ediyorum.
Ülkemiz adına, gençlerimiz adına, Türk spor camiası adına bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Voleybol Federasyonu Başkanı M.Akif Üstündağ da voleybolun Türkiye'de en başarılı spor cdalı olduğunu vurgulayarak, "16 Yaş Takımımızın zaferi bizi daha büyük başarılar planlamaya dopingleyecektir" şeklinde konuştu.
2020'de Tokyo'da düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'na katılacak ülkelerin belirleneceği Kıtalararası Olimpiyat Elemeleri'nde B Grubu'ndaki A Milli Kadın Voleybol Takımımız; Çin, Almanya ve Çek Cumhuriyeti ile olimpiyat vizesi için oynayacak. Sultanlar, 2-4 Ağustos'taki Olimpiyat Elemeleri'nde B Grubu'nda; Çin'in ev sahipliğinde Ningbo şehrindeki Beilun Spor Merkezi'nde oynayacak. Grubu ilk sırada bitirecek ülke, Olimpiyat Oyunları'na doğrudan katılacak.
Elemeleri'ndeki maç programımız şöyle: 02 Ağustos 2019 TSİ 15.00 Türkiye - Almanya, 03 Ağustos 2019 TSİ 10.00 Türkiye - Çek C.i, 04 Ağustos 2019 TSİ 15.00 Çin - Türkiye.

FİLEDEN KISA KISA

Voleybol Federasyonu Başkanı M.Akif Üstündağ 16 yıl aradan sonra Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası Finallerini yeniden Türkiye'ye aldıklarını müjdeledi. Şampiyona 23 Ağubtos-8 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Türk yie daha önceki şampiyonada gümüş madalya almıştı.

2019-2020 sezonu için kadrosunu güçlendiren Ziraat Bankası, en son Galatasaray forması giyen Emin Gök ile anlaşma sağladı. 2.06 boyundaki Gök daha önce 6 sezon ARKAS forması giymişti. Başkent ekibi ayrıca Afyon Belediye Yüntaş'tan libero Muhammet Ertuğrul'u da kadrosuna kattı.

Genç antrenör Berkant Çakır, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Arnavutluk ekibi Partizan ile anlaştı. Karşıyaka ve Rota Koleji'nde yardımcı antrenörlük yapan Çakır, daha sonra 2 yıl İzmirspor'da baş antrenörlük yaptı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA