• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sürprizlerle başladık GÜRKAN ERTAÇ

Sürprizlerle başladık

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.08.2019, 00:00
Geçen yılın şampiyon adaylarından hiçbirisi maç kazanamadı. G.Saray, Beşiktaş ve Başakşehir fark yedi, Trabzon tek puana sevindi. Denizlispor son şampiyon Cim-Bom’u yenerken, Göztepe, Antalya önünde hayal kırıklığı yaşadı

Süper Lig ilk hafta sonuçları artık küçük-büyük kavramının tamamen ortadan kalktığını, her takımın birbirini yenebileceğini gözler önüne serdi. Falcao transferine yoğunlaşan ve "Kurtarıcı" ilan eden G.Saray, Diagne ve diğer yıldızların olumsuz etkileneceğini, hırs ve iddiadan düşebileceğini hiç düşünmedi. Ve Denizli'deki net yenilgi Cim-Bom'a ilk ihtardı. Beşiktaş'ın Sivas'taki hezimeti de transferde içine kapanan, Abdullah Avcı'nın şapkadan tavşan çıkarmasını bekleyen Kartal'ın kadro yetersizliğini ortaya koydu.

AVCI BÜYÜK RİSK ALDI
Avcı'nın, Şenol Güneş gibi bir dehanın yerine soyunması büyük riskti. Başakşehir'de elinde Adebayor ve Demba Ba gibi tüm takımların, "Keşke bizde olsalar" dediği iki süper golcüyü bile yedek oturtacak bir kadro vardı. Üstelik ne karışan, hesap soran vardı, şampiyonlukları son haftalarda yanlış tercihlerle kaybettiği halde. Ama Beşiktaş'ta yönetime sorumlusun, taraftar baskısı da var. Yanlışlığın hemen faturası kesilir. Sivasspor'un zaferinin en ilginç yönü de Beşiktaş'a hayatını veren Rıza Çalımbay'ın, Yiğido'ların dümeninde olmasıydı. F.Bahçe, Gazişehir'i yenerek geçen sezonki kötü tabloyu yaşatmayacağının sinyallerini verdi. Süper Ligde bir gerçek var, artık Üç Büyükler de kabul etmeli, öyle "Anadolu'ya gideyim, 3 puan çantada keklik" hesabı yok. Ligin ilk haftasının tarihe not düşülecek tablosu geçen sezon ilk 4'ü paylaşan G.Saray, Başakşehir, Beşiktaş ve Trabzon'dan hiçbirinin maç kazanamamasıydı.

İZMİR'DEN BAŞARI SESİ YOK
İzmirliler ilk haftayı boş geçti. Göztepe Antalyaspor'a yenilirken Altay da Ümraniye'ye 3-1 yenilmekten kurtulamadı. A.Ordu ise yenebileceği Hatay'a ucuz bir golle teslim oldu. Anlaşılan bu sezon da takımların hakem ve VAR kararlarından çok çekeceği var. Göztepe'nin Antalya yenilgisinde hakem Zorbay Küçük'ün payı çok büyüktü. Antalyaspor'un faullü golünü geçerli saydı. VAR Göztepe için her zaman olduğu gibi yine YOK'tu, goldeki faulü Suat Aslanboğa da görmedi. Küçük, Celustka'yı sarılardan iki kez atması gerektiği halde es geçti. Tabii Göztepe hakem hatalarına sığınmayıp takviyeye gitmeli, korkulu rüya görmemeli. Denizlispor, Ege'nin gururu olacak. Nokta transferler yapan Horozlar, G.Saray'ı net skorla yenerek parlak bir başlangıç yaptı. "Bay Gol" denince Rodallega var. Ve de kalesinde devleşen Stachowiak, Recep Niyaz'la birlikte üstelik iyi bir tamamlayıcı kadro. Belli ki bu sezon sesleri çok çıkacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA