• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
DEĞİŞİKLİK SORUNLARI HALİL FİNCAN

DEĞİŞİKLİK SORUNLARI

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.12.2016, 00:00
Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin teknik adamlarının oyuna müdahale zamanları aşağı yukarı benzer dakikalara denk geliyor. Ancak sarı-kırmızılı ekip açısından vaziyetin daha fazla ön plana çıktığı bir gerçek

Başakşehir'in ardından sıralanan Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin rakamsal benzerlikleri sadece puan tablosundan ibaret değil. Belki de bu üç takımın buluştuğu ortak payda teknik adamlarının oyun genelinde yaptığı değişimler. Ve bu değişimleri yapılan tercihler olarak sınırlamak da doğru olmaz. Değişim dakikaları da benzer bir istatistik sunuyor. Bu benzer rakamlara rağmen de G.Saray sanki diğerlerinden daha fazla ön plana çıkıyor. Özellikle de son iki haftayı incelediğinizde bu durum hayli normal. Çünkü G.Saray kanadında mesele tutarsız bir görüntü sunuyor. Yani iyi oynadığı Bursa maçında da kötü oynadığı Kasımpaşa karşısında da yapılan değişikliklerin son 10 dakikanın içinde olması oyuna müdahaledeki tuhaflıkları gözler önüne seriyor.
Bursa'ya karşı 81-86 ve 90'da değişiklik haklarını kullanan Riekerink Kasımpaşa önünde ise bu istatistiğini abartıp 89- 90+1-90+3'te hamle yapmaya çalıştı.

Son 20'de 16 değişim

Başa dönelim... Aslında üç takımın da değişiklik zamanları benzer dakikaları ortaya koyuyor.
G.Saray şimdiye kadar son 20 dakikada 16 oyuncu değiştirirken, F.Bahçe'de de aynı rakamın yazması göze çarpıyor. Beşiktaş ise son bölümde 18 değişiklik yapmış. Ancak buradaki fark şu.
Riekerink sezon başından bu yana 34 değişiklik yaparken, Şenol Güneş 13 çarpı 3 ile 39 kez değişiklik hakkını kullanmış.
F.Bahçe'deki durum da G.Saray'a benzer.
Yani 35. Tabii ki genel tabloya bakıp durumu yorumlamak sağlıklı bir analiz olmaz. Durumun G.Saray'da daha çok ön plana çıkışını maç maç değerlendirerek çözebiliriz aslında.

Derbide tavan yaptı

Ç.Rize maçında yapılan tek değişiklikle başlayan eleştiriler bir sonraki hafta Beşiktaş maçında 80. dakikaya kadar beklenmesi üzerine tavan yapmıştı. Yine 1-0 kaybedilen Trabzon maçında 68'den sonra yapılan hamleler ile Başakşehir mücadelesinde son 20 dakikaya kadar değişim yaşanmamasını ilave etmeliyiz. Üstelik böylesi kritik maçta 3. tercihini dahi kullanmadı Riekerink.
Ve elbette son iki haftadaki tablo. Bu durum kulübede yer alan isimlerin yetersizliği şeklinde yorumlanabilir. Yalnız bir ilgi çekici mesele daha var. O da G.Saray adına geçen 13 haftanın 9'unda yapılan değişikliklerde muhakkak sağ bek oyuncularının bir şekilde oyuna dahil olması veya çıkması. Elindeki sağ bekler golcülerinden fazlaysa olacağı bu. İyi haftalar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA