• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yine yeni yeniden... HALİL FİNCAN

Yine yeni yeniden...

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.06.2017, 00:00

Fenerbahçe, 2015-2016 sezonu öncesi 11, geçen sezon öncesi ise 8 transfer yaptı. Geçen sezonki bilançoya kiralıktan dönenleri de (Emenike, Stoch, Hakan Çinemre, Salih Uçan) eklerseniz 12 eder. Bir de devre arasında gelen Karavayev, etti 13... İki sezonda 24 futbolcu. Bir de gidenler var. Arka arkaya isimlerini yazsam, yazı biter zaten. Bu sezon ise şimdilik üç. Aykut Kocaman'ı da ekleyin, eşittir dört.
Yani yine aynı tablo olası. F.Bahçe sadece transfer yapmıyor adeta kabuk değiştiriyor.
Yenileniyor. Sadece futbolcuları da değil, hocasını da, sistemini de değiştiriyor. Ve bu kadar değişim nedeniyle haliyle cümleler de değişmiyor. Geçen sezonun başında buna benzer bir yazı yazmıştım. Bakın yine yazıyorum. Çünkü kuşkusuz transfer bu isimlerle sınırlı kalmayacak. Mesela stoper sorunu ortada. Zaten o bölgede alternatif sıkıntısı yaşanırken bir de Kjaer'in ayrılma ihtimalini de dahil ederseniz iki stoper birden lazım. Hatta bekler bile değişebilir.

YA ELDEKİLER?

Ve elbette hücum. Sow gitti, Fernandao zor, Emenike yolcu, Van Persie belli değil.
Oraya da iki takviye yaptınız diyelim. Ya eldekiler. Karavayev ne olacak? Stoch kalacak mı? Aatif, Volkan Şen, Volkan Demirel, Neustadter, Van der Wiel, Lens, Ozan Tufan...
Hepsi gidebilir. Ve tam tersine hepsi de kalabilir. Tüm bu belirsizliklerin içinde gelenler ise geçen sezon adına dilenen özür gibi. İki 10 numara, bir sağ kanat. Yani hepsi ortaya.

ÇOK SORU İŞARETİ VAR

Hücum ile savunma arasındaki kopuk hat lehimlenip boşluklar dolduruldu.
Görünen o ki 4-3-3'ün türlü şablonlarını izleyeceğimiz bir sezon olacak. Kuşkusuz bu şablonun kilidini ise Valbuena açacak.
Fakat dediğim gibi daha çok soru işareti var. Fener cephesinde yenilik yeni bir şey değil esasen. En azından bu kez teknik adam değişikliği için üç ay beklenmedi.
Geçen seneki o hamleden sonra bu seferki 'Kocaman' bir doğru olarak kayıtlara geçti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA