• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İRTİFA KAYBI NOTLARI HALİL FİNCAN

İRTİFA KAYBI NOTLARI

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.10.2017, 00:00

Son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş'ın lig ve Avrupa arasındaki performans farkının arasına sıkışmış bir sürü not var. Kartal'ın lig özelinde yaşanan irtifa kaybı ile ilgili kadro, taktik ve takım gücüne ilişkin birçok şey söylemek mümkün elbet. Birkaç gündür konu ile ilgili türlü tespitler yapılıyor. Biz de siyah-beyazlıların özellikle puan sıralamasında G.Saray'ın 8 puan geride kalması ile ilgili detayları gözden geçirelim o halde. Mutlu sonla biten son iki sezonun ilk 8 haftası ile mevcut sezonun ilk 8'ini karşılaştırdığımızda ortaya çıkan gerçek durumu özetler gibi.
Temel sorunun deplasman düşüşü olduğu ortada. Yani 2015- 2016 ile 2016-2017 sezonundaki ilk dört deplasmandan çıkan 10 puanın takımı hedefine sabitlediğini görüyoruz. Bununla birlikte bu sezon elde sadece 4 puan var ki aradaki 6 puanın G.Saray'ın uzaklaşmasındaki tesiri büyük.

Hücumdaki eksiklik

Bununla birlikte Cenk Tosun'un formuna karşılık hücum gücündeki aksamayı da not edebiliriz.
Bu sezonun en büyük sıkıntılarından biri Cenk'i golle destekleyen ikinci bir gücün eksikliği. Yani şu ana dek 35 gol hedefi koyan Negredo'nun sahne alamaması.
Misal geçen senenin ilk 8 haftalık diliminde Cenk etkili bir başlangıç yapmıştı. Hatta bu sezona göre daha fazla fileleri görmüştü. Ancak onunla birlikte şu an Göztepe'de oynayan ve geçen hafta ilk golünü atan Ömer Şişmanoğlu ile Vincent Aboubakar'ın 2'şer golle katkı koyduğunu görmezden gelemeyiz.
Ve bununla birlikte bu sezon Avrupa'da farklı ligde farklı oynadığı ileri sürülen Talisca'nın performansını da. Evet Hollandalı yıldız Ryan Babel zaman zaman sahne alarak skora katkı koydu ancak diğerlerinin eksikliği sebebiyle hücumda beklenen seviye tutturulamadı.

Tuna'nın etkisi

Elbette yapılan analizler göz önüne alındığında geçtiğimiz sezona oranla takımın daha az koşmasının ve kulübeden gelenlerin katkı koyamamasının da tesiri büyük. Fakat en önemli sebeplerden birinin Göztepe'yi çalıştıran Tamer Tuna gibi bir yardımcının bulunmayışı olduğunu söyleyebiliriz.
Tamer Hoca'nın yepyeni bir kadroyla müthiş uyumlu bir takım yaratmasını göz önüne aldığımızda Beşiktaş için geçmiş dönemlerindeki etkisini anlamak mümkün. Ve tabii ki tüm deplasmanda çıkan kırmızı kartları da eklediğinizde aradaki puan farkı normalleşiyor bile.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA