• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KOLTUK KAPMA YARIŞI HALİL FİNCAN

KOLTUK KAPMA YARIŞI

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.11.2017, 00:00

Milli maç arasında gözümüz, kulağımız 2. ve 3.
Lig karşılaşmalarındaydı.
Beş farklı grupta oynanan bu heyecan fırtınasına dikkatinizi çekmek isterim. "Heyecan fırtınası" dememiz boşuna değil.
Beş grubun dördünde inanılmaz bir rekabet var. Sadece 3. Lig 1.
Grup'ta Manisa BŞB., farkı açmış durumda. Biz bu rekabetin en acayip olanına bakalım önce.
Yani 2. Lig Beyaz Grup'a. İlk dört sıralaması meseleyi özetler. Gümüşhane 24 puanla lider. Altay 24 puanla ikinci. Şanlıurfaspor 24 puanla üçüncü. Kırklarelispor 24 puanla dördüncü. Dördü de bu hafta kazanarak bu puana ulaştı.
Zirve yarışı bu dörtlü arasında geçiyor gibi gözükse de değil. Çünkü peşindekiler de (Yani Bandırma, Sakarya, Niğde ve Zonguldak Kömür) 22, 20, 19,19 diye yukarıyı izliyor. Tuhaf olan bu dörtlünün üçü Bandırma, Sakarya ve Niğde bu hafta sıfır çekti. Ve ikisi zaten o ilk dörttekilere yenildi. Tam bir karmaşa, tam bir puan avı.

İlk beşe dikkat

Aslında Kırmızı Grup'taki durum da pek farklı sayılmaz.
İlk beşe dikkat. Keçiörengücü 29 puanla lider. Peşinden gelen Hatayspor'un 28, Afyonspor'un 27, Menemen Bld. 26, Sivas Bld.
25 puanda. Bu beşliden dördü de haftayı galibiyetle kapattı. Zaten beşte beş olamazdı çünkü Sivas zaten Menemen'i yendi. Sivas değil de Menemen yense Keçiörengücü ile puan puana. Öyle bir durum ki, her an dengeler bozulabilir, hata yapan kendini geride bulabilir. Şu tablolara bakıp "Şampiyon şu olur?" demek mümkün mü?

3. Li g'de de durum aynı

3. Lig'deki vaziyeti de kısaca özetleyelim. 2. ve 3. Grup'taki puan yakınlığı 2. Lig'dekini aratmıyor. 2. Grup'ta Turgutlu 24 puanla zirvede. Ardında 23 ile üç takım var. Pazar, Ankara Demir ve Diyarbekir. Erzincan'ın 22, Van BŞB.'nin 20. Buradaki kazanan kazanmayan dengesi biraz karışık. Zaten sıralama bu karışıklığın yansıması. 3. Grup'ta da Utaş Uşak, Kızılcabölük ve Çorum Bld. 26, 25, 24 diye sıralanıyor. Tarsus ise üç puan gerilerinde. Buradaki koltuk kavgası da uzun süre sürüp gidecek gibi. Tüm bu gruplar arasında Ege takımların bu yarışta hep var olmaları ise meselenin bir başka tarafı. Dedik ya sezon sonunda kimler sevinir bilinmez. Ama şu bir gerçek ki bu sezon hafızalardan uzun yıllar silinmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA