• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Niye Tudor? HALİL FİNCAN

Niye Tudor?

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.10.2017, 00:00

Tudor halen geçen haftaki F.Bahçe maçını oynuyor gibi başladı. Sanki Trabzon 11, kendi takımı 10 kişiymiş gibi "Aman önce savunma" dedi. Yani elindeki hücum gücünü göremedi. İşin aslı böylesine bir savunma kadrosuyla savunma oynamayı da beceremedi. Ön liberosu bol oyunculardan kurulu kadrosuyla göze hoş gelmeyen, sadece sağdan bindirebilen, doğru dürüst tek bir pozisyana giremeyen bir takım tercih etti. Solda sağ ayaklı Linnes ile sol açık olmayan Tolga ile neyi düşündü bilinmez. O kanat ne hücum yapabildi ne de karşılayabildi.
İlk yarı boyunca Latovlevici ve Rodrigues aklına gelmedi. Böyle olunca Gomis savunmaya gelip top çıkardı. Ama o Tudor ikinci yarı ilk iş Gomis'i çıkardı.
Dedik ya aynı geçen hafta olduğu gibi.
Haaa, bi de Rodrigues'i akıl etti. Belki Feghouli atılmasa Rodrigues yine kulübede bekleyecekti. Her yan top tehdit etti, her şutta Muslera dikkat çekti.

İKİ MAÇIDA İZLESİN

Rıza Çalımbay da baktı rakibinin ayakları birbirine dolanmış, ikinci yarı oyuncularına "Çık çık" diye bağırdı.
Trabzon'un her çıkışında G.Saray savunması afalladı. Nitekim gollerin gelişiyle de sarı kırmızılılar iyice bocaladı.
Ve Trabzon çok önemli haklı bir galibiyet aldı. Tudor şunun farkına varmalı.
Bu takım Belhanda ve Feghoulisiz de kazanabilirdi. Ancak bunun için çözüm üretemezsen ve şu saatten sonra sana yapılan önerileri çürütemezsen daha çok başın ağrır. Evet bu takım henüz ilk kez kaybetti. Fakat bu yenilgi göstere göstere geldi. Tudor "Ben nerde yanlış yaptım?" diye öz eleştiri yapabiliyorsa geride kalan iki maçı oturup izlesin.
"Tercihlerim yanlış olmuş. Bazı oyuncuları yanlış yerde oynatmışım. Veya niye oynatmamışım. Gomis'i her şartta oyunda tutmalıymışım. Garry Rodrigues'i unutmamalıymışım. Yan toplara çözüm bulmalıymışım. Tolga'yı da sahada unutmamalıymışım" diyebiliyorsa mesele yok. Önündeki süreçte çözümü bulacaktır. Yok diyemiyorsa zaten sorun daha da çok. Ya tırnak içinde yazdım ama aklım almadığı için bir daha yazacağım. Rodrigues niye baştan başlamaz? Hatta bir daha sorayım.
Niye? Bu da sonuncusu. Niye?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA