• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
10’da bunda şundadır HALİL FİNCAN

10’da bunda şundadır

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.11.2017, 00:00

Son birkaç haftadır "10'da bunda şundadır" diyerekten çıkış arayanlar sonunu düşünüp haftanın 10'unda aldığı soluğu. Sürekli kaybedenlerin, kazanmayı bilemeyenlerin, ne yapsa da gülemeyenlerin kendine gelme haftasıydı. Cuma günü 5 haftadır kazanamayan Kasımpaşa'nın Göztepe'yi yenmesini bu başlık altında okuyabiliriz. Yine 4 haftadır kazanamayan Beşiktaş ise gitti Alanyaspor'u yıktı. 3 haftadır sevinemeyen Konyaspor'un Osmanlı galibiyeti de listeye dahil elbet.
Ancak belki de en dikkat çekeni ise 5 haftadır kayıp olan Trabzon'un o vakte kadar yenilmemiş G.Saray'ın bileğini bükmesi olmalı.

TUHAF BİR SEYİR

Kasımpaşa'nın seyrine bakalım biraz. Şu ana dek elde ettiği üç galibiyetin sıralamada kendisinin üstündeki takımlardan olması birkaç ipucu veriyor. Yani sanki bu maçlara daha bir farklı hazırlanıyor gibi. Alanya, Y.Malatya ve Göztepe galibiyetlerinin yanı sıra Beşiktaş ve Kayseri beraberlikleri başka bir şey düşündürmüyor insana. Tam tersi Göztepe maçına gelene dek son üç haftadaki 2 yenilgisini ise sıralamanın altındaki takımlardan aldı. Sizce de tuhaf değil mi?

KONYA'NIN FOBİSİ

Beşiktaş ile ilgili de benzer şeyler söylendi aslında. Yani takımın Avrupa maçları ile ligdeki çizgisi bunun kanıtı gibi. Ancak 4 hafta kazanamamasına rağmen Alanya galibiyeti ile ilk 4'te yer bulmaları da enteresan. Konyaspor'un durumu ise biraz değişik. Onların Akhisar'ınkine benzer bir deplasman fobisi var. Aldıkları üç galibiyette iç sahada geldi. Deplasmandan çıkardıkları toplam puan sayısı topu topu 1. Mehmet Özdilek'in öncelikle çözmesi gereken mesele bu. Fakat Özdilek'in daha önce G.Birliği'nin başındayken yaşadığı deplasman macerası da aklımıza gelmiyor değil. Çünkü o dönem G.Birliği Özdilek ile 6 deplasman maçından 1 puan çıkartabilmişti.

RAKAMLAR YANILTIR

Ve Trabzon. Maç öncesi istatistiklere bakıp birçok öngörüde bulunmak mümkündü. Ama futbol öyle bir şey değil. Çünkü sahada yaşanan her zaman bambaşkadır.
Yani normalde ligin en çok gol yiyen takımı ile en çok gol atan takımının maçında kimin galip gelmesini beklersiniz? Üstelik biri 5 hafta kazanamamış diğeri 9 haftadır kaybetmemişken. Sonuç şaşırtıcı gibi gözükse de maça bakınca hiç öyle değil. Peki "G.Saray niye yenildi?" derseniz suç 10'da bunda şundadır. En fazla da Tudor'dadır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA