• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
100 kere yazın HALİL FİNCAN

100 kere yazın

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.11.2017, 00:00

E skiden ilkokulda okuma yazmayı öğrenme aşamasında yapılan yazım yanlışları sebebiyle öğretmenler ödev verirdi. Bazı cümleler unutulmaması için 100 kez yazdırılır öğrencilerin unutulmaması sağlanırdı. G.Saraylı oyuncuların öyle uzun uzun cümlelerle uğraşmasına gerek yok.
100 kere "Yan top" yazsınlar yeter. Çünkü artık gerçekten yeter. Bir takım her hafta aynı golleri yer mi? Bir takım adam paylaşımında bu kadar çaresiz bir görüntü sergiler mi? G.Saray'a karşı oynayan takımların garanti taktiği bu. Bekleri geçersen, ortala gitsin. Çünkü her türlü tehlike oluyor. Stoperler sağa sola kaçışınca meydan rakibe kalıyor. O zaman Attamah da atıyor, Adebayor da. Adamı tutamazsan bir de üstüne 'Attamah'san yapacak bir şey yok zaten. Ancak Tudor'un ödevleri bununla da sınırlı değil. "Yan top" dışında 100 kere de "Rodrigues bu takımda her türlü oynar" yazmalı. Yazmalı ki kulübede unutmasın.
Golü bulmak için en önemli adamının o olduğunun farkına varsın.

BELHANDA NE İŞ YAPAR?

Gelelim bir başka meseleye. Yani Belhanda'ya. Her hafta herkes ondan "Acaba bu maç mı?" diye diye bir şey yapmasını bekliyor. Fakat o istikrarlı bir şekilde çizgisini bozmuyor. Al, ver bir de üstüne iki bilek hareketi ekle, yeter zannediyor. İşin garibi Tudor bu kadar süre ona nasıl sabrediyor. Yanlış anlaşılmasın.
Evet bu takım ligin lideri. Alınan galibiyetleri görmezlikten geldiğimiz falan yok. Yalnız Tudor'un zorluk derecesi yüksek maçlarda sınıfta kaldığı ortada.
Elinde belki de ligin en iyi hücumcuları varken temel sorunların üstesinden gelemezsen puan farkını açma şansın da ortadan kalkar. Ve kimi zaman da ortaya böyle tarihi skorlar çıkar. Haa bir de Tudor'a ek ödev. 100 kere "Yedek kulübesi" yazsın. 4-1 geriye düşen takım ilk değişikliği son 10 dakikada yapıyorsa vah ki vah...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA