• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tamer Tuna’ya kulak verin HALİL FİNCAN

Tamer Tuna’ya kulak verin

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.12.2017, 00:00

Öyle bir ilk yarıydı ki, sadece Başakşehir değil birçok takım ilk yarının takımı olmaya aday aslında.
Evet, zirvede olması sebebiyle Başakşehir bir adım öne geçiyor ama diğerlerinin yaptığı az iş miydi? Özellikle de Göztepe ve Kayserispor'un.
Son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş kadar puan toplayabilmek böylesi zorlu bir maratonda hiç kolay değil.

KAYSERİ-GÖZTEPE

Üstelik ikisinin de bu gelişim süreci taban tabana zıt. Kayseri geçen sezon düşmekten son anda kurtuldu.
Göztepe ise çıktığı sezonda onca değişikliğe rağmen adaptasyon meselelerine karşı tez sundu.

Zıt karakter ler

Üstelik iki takımın hocası da birbirine zıt.
Sumudica heyecanıyla, ilginç açıklamalarıyla renkli bir karakter. Tamer Tuna ise tam tersine sakin görüntüsüyle dikkat çeken ancak doğru tespitleri ile sarı kırmızılı ekip için büyük bir şans. Tuna'nın maç sonu basın toplantılarını izlediniz mi bilmiyorum.
İzlemediyseniz bir ara kulak verin. Çünkü sadece kendi takımını değil rakibi de çok doğru yorumluyor.

G.SARAY ANALİZİ

Bakın Galatasaray karşılaşması sonrasında ne dedi: "G.Saray'ın topu kazanma kabiliyeti 8 saniyenin altına düştüğünde, zaten iç sahada maç kaybetmiyordu.
İkinci yarıda bu 7 saniyenin altına indi.
Galatasaray, hareketli oyunuyla ikinci yarıda dengeyi lehine çevirdi." O kadar doğru ki. İşte G.Saray'ın birkaç cümle ile analizi.

Benim Oyunum

Orta 1'de falandım. Derdimiz taştan kaleler kurup, hayali filelere gol atmaktı. Elime Johan Cruyff ile ilgili bir kitap geçti. Futboluna yetişemesem de yaptıkları kulaktan kulağa dolanırdı. Çizimlerle Cruyff modern futbol tüyoları veriyordu. O kitapta çok kareyi uygulamışlığım var. Şimdilerde de Cruyff ismini yine bir kitap kapağında görünce heyecanlandım. Domingo Yayınları'ndan çıkan Benim Oyunum'un kapağında Eric Cantona'nın onun hakkındaki bir sözü var: "İstese sahadaki her pozisyonun en iyi oyuncusu olabilirdi." Ne büyük laf değil mi? Ama hakkında işittiğimiz ve okuduklarımıza göre pek de doğru.

O eski günlerinden eser yok şimdi

2002-2003 sezonu. Şu an Kayseri ve Göztepe'nin yaptığı ne ise o dönem G.Birliği ve G.Antep de benzer bir tablo çizmişti. Beşiktaş'ın şampiyon olduğu o sezonda G.Birliği ligi 3., G.Antep ise 4. bitirmişti. O dönem de tam tersi Göztepe düşmüştü. Ancak 14 sene sonra gelinen noktaya baktığınızda ikisi için de durum öyle karanlık ki. Gençlerbirliği Süper Lig'de, Gaziantep 1. Lig'de kümede kalma mücadelesi veriyor. Velhasıl, renktaşların o eski günlerinden eser yok şimdi.

10 numara futbolcu

Napoli'deki 11. sezonu. 19'unda geldi, şimdi 30'unda. Kimler geldi, gitti o kulübünde sabit kaldı. Pek de gidesi yok, 2020'ye kadar sözleşmesi var. Tam bir 10 numara.
Marek Hamsik, geçen hafta Sampdoria'yı 3-2 yendikleri maçta takımının son golüne imza attı. Ancak bu golün bir önemi var. Bu Marek'in Napoli'deki 116. golü. Açılımı ise şu: 115 gollü Maradona'nın rekoru artık tarih oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA