• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Galatasaray bunu hep yapıyor HALİL FİNCAN

Galatasaray bunu hep yapıyor

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.01.2018, 00:00

Günlerdir transfer söylentilerinin birinci maddesi belli; Sol bek... Şampiyonluğa oynayan iki takımın da derdi bu. Ancak içeriği farklı.
F.Bahçe elindekinden memnun olmadığı için G.Saray alternatifi olmadığı için arıyor. Tuhaf olan G.Saray'ın durumu.

SOL AYAKLI SOL BEK

Göreve gelir gelmez ne dedi Fatih Hoca? "Sol ayaklı sol bekimiz yok, var olan da ameliyat oldu." Kim o? Latovlevici. O da transfer döneminin son saatlerinde alındı. Peki niye? Çünkü Asamoah ile anlaşılamadı. Üstelik Carole, Sevilla'ya kiralanmıştı.

NASIL OLUR?

Lig başladı, Hakan Balta da kadro dışında tutulunca savunma hattındaki herkes sırayla orada forma giydi. Linnes, Denayer ve diğerleri. Transfere bu kadar harcama yapıp da en önemli mevkilerinden birini bu kadar boş bırakmak kadar saçma ne olabilir ki? Koskoca G.Saray yönetimi Latovlevici'nin de sakatlanabileceğini nasıl ön göremez? Hedefini büyük tutup küçük oynamakla bu işi çözemezsin. Ve aslında G.Saray bunu hep yapıyor.
Bu takımda geçmiş zamanda Kewell'ın stoper, Arda'nın golcü, Chedjou'nun ön libero oynamışlığı var. Nasıl ders alınmaz, anlamak mümkün değil...

BU NASIL İSTATİSTİKTİR?

Avrupa futbolundan birkaç isim sayacağım. 2017-2018'in şu ana dek en iyilerinden. Edinson Cavani PSG'de 26 maçta 25 gol attı.
Harry Kane Tottenham'da 24 maçta 24 gol attı. Rory McAllister İskoç 2. Ligi ekiplerinden Peterhead'de 21 maçta 23, Alan Trouten Albion Rovers'ta 20 maçta 23, Igor Angulo Gornik Zabrze ile 22 maçta 22 gol attı. Hakikaten bu nasıl istatistiktir?

FUTBOLDAN KOPAMAYAN ADAM

G.Saray'a geldiğinde 24 yaşındaydı.
G.Saray'dan gittikten son 20 yıl daha oynadı. Liverpool, Blackburn, Aston Villa ve Tottenham... En fazla da Blackburn'de. Tamı tamına 8 sezon. Brad Friedel sadece iki sezon dinlendi. Sonra yine adını duyduk.
Şimdilerde ülkesi ABD'nin takımlarından New England Revolution'ın başında. Ne yapacağı merak konusu.
Bir kaleci kendi savunmasının ve rakip forvetlerin hep yakınında olmasından dolayı iyi bir gözlemcidir.
Zamanında İngiliz gazetesine verdiği röportajda sahada gördüğü en iyi futbolcular ilgili "Rakipten Bergkamp, takımımdan Galatasaray'da iken Hagi" yorumunu yapmıştı.
Bakalım o da kendi Bergkamp ve Hagi'lerini bulacak mı?

KARTAL'I BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE

Son günlerde sıklıkla Cenk'in transferi ile andığımız Beşiktaş'ı asıl sezon sonunda hareketli günler bekliyor. Orta sahasındaki beş önemli yıldızının sözleşmesi sona erecek.
Bu isimler öyle isimler ki kadrodan çıkartsan takımın çehresi değişir. Üstelik hepsi orta sahadan. Anderson Talisca, Jeremain Lens, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup ve Tolgay Arslan. Belki bir tek Lens'in eksikliği sorun olmayabilir.
Karar ne olur bilinmez ama bu takıma katkıları kolay kolay hafızalardan silinmez.

10 TARİHİ MAÇ

Jonathan Wilson imzalı İthaki Yayınları'ndan çıkan "Liverpol FC-10 Maçta Efsanenin Anatomisi" renkli bir yolculuk vaat ediyor. Liverpool tarihine damga vurmuş 10 maçın öne çıktığı kitapta "İstanbul Mucizesi" olarak bilinen 2005 Devler Ligi finali de mevcut.

UNUTULMAZ SÖZLER

"Futbolcularım hep dünyanın en iyi takımlarına gidiyorlar! Halbuki biraz bekleseler dünyanın en iyisi biz olacağız."

JURGEN KLOPP

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA