• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SERi VE SERi SONU HALİL FİNCAN

SERi VE SERi SONU

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.02.2018, 00:00

İç içe geçmiş rakamlar, galibiyet ve kazanamama serisi, zirve ve kümede kalma yarışı gerisi...
Süper Lig atmosferi için vaziyeti böyle özetlemek mümkün. Kimi haftalardır kazanamıyor, kimi haftalardır kaybetmiyor. Unvanı bitenler de var, yeni bir sayfa açanlar da. O halde zirveden sona doğru yaşanan duruma bir bakış atalım. M.Başakşehir: 31 maçtır sahasında yıkılmıyordu. F.Bahçe geldi, seriyi bitirdi. Haftanın en önemli maçında en büyük darbeyi belki de onlar aldı. F.Bahçe: Son 14 maçtır yenilmiyor. Üstelik son 7 deplasman sınavını kaybetmedi.
Eleştirilse de kimi zaman beğenilmese de ortadaki başarıyı kimse görmezden gelemez. Beşiktaş:
Bir öyle, bir böyle. Ancak iç sahadaki yenilmezlik serisini de 37 maça çıkardı. 30 galibiyet, 7 beraberlik. İnanılmaz bir rakam.
Kayseri: İlk yarının flaş ekibi ikinci yarıda kayıp. Son 6 iç saha maçını kazanamadı. Ancak ligin seyri nedeniyle hala barajın en yakınında.
Göztepe: Bir ara kaybetmiyordu, şimdilerde kazanamıyor. 4 maçlık galibiyet serisinden sonra 5 maçlık kazanamama serisi canını sıktı.
D.G.Sivas: Son 5 deplasmanında sevinemiyor. Tesellisi, aradaki beraberlikler. Y.Malatya: Üç maçtır evinde yıkılmıyor. Dışarıda durumu daha sıkıntılı. Böyle olunca vaziyeti hep ortalarda seyrediyor.
Bursa: Onların serisi ise fena.
7 maçtır galip gelemiyorlar. Bu süreçten sadece 2 puan çıkarttılar, 19 puan kaybettiler. Gittikçe dibe çöküyorlar. Kasımpaşa: Kasımpaşa'nın sorunu deplasman. Son 4 dış saha maçında da galibiyet göremediler. Ayakta kalma sebebi; evi. T.M.Akhisar: 12 maçlık kazanamama serileri bitti. Üç puanı yine güç aldılar ama bir topukla o istatistik bu hafta sona erdi. G.Birliği: Son 8 maçında yenilmedi. Uğraşıyor, didiniyor ancak gücü şimdilik 1 puana yetiyor. A.Alanya: Alanya'nın sorunu da gurbet. Son deplasman maçında yoklar. 5'te sıfır çektiler ve şimdilik iç saha ile idare ediyorlar.
A.Konya: Kazanamama serileri Alanya'da bitti. 5 maç sonra güldüler. Daha önemli bir istatistikleri daha var. Bu sezon ilk kez deplasmanda sevindiler. Osmanlı:
4 maçtır kayıp. Fakat onların dış saha kabusu sürüyor. Tam 10 deplasmana çıktılar ancak galibiyetleri yok. İki beraberlik, sekiz yenilgi.Ve Karabük: Onlar da deplasmanda hiç kazanamadı. 11 deplasmandan 2 beraberlik, 9 yenilgi çıkarttılar.
Üstelik son 4 deplasmanda gol bile atamadılar. Rakamlar elbet değişecek veya gelişecek. Ve görünen o ki sona doğru vaziyet daha da ilginçleşecek.(Not: Yazı öğle saatlerinde yazıldığı için G.Saray ve Antalya dahil edilmemiştir)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA