• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kupaya doğru HALİL FİNCAN

Kupaya doğru

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.06.2018, 00:00

Portekiz

Tecrübeli ve istekli

Rusya yolunda ilk maç dışında diğer 9 karşılaşmayı kazanan Portekiz tecrübeli kadrosuyla grubun iki favorisinden biri. Beşiktaş'tan Pepe ve Ricardo Quaresma, Göztepe'den ise kaleci Beto gibi tanıdık isimlerin dışında gözler elbette Ronaldo'da olacak. Hücumda bir sorunu görünmeyen ekibin savunmada ise ağır kalması dezavantaj olarak gösteriliyor. 35 yaşındaki Pepe, 34 yaşındaki Fonte ve 36 yaşındaki Alves bakalım neler yapacak.

Fazla söze gerek yok

Dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilen Cristiano Ronaldo, Maradona'nın 1986'da yaptığını yapar mı bilinmez ama Portekiz Milli Takımı tarihinin en çok gol atan oyuncusu olarak damgasını vurmaya çalışacağı kesin. Her daim formda olan yıldız bu sezon takımı Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi zaferinde yine büyük pay sahibi oldu. Açıkçası onun için fazla söze gerek yok. Sadece izlemek lazım.

Avrupa'dan sonra Dünya

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kazanılan kupanın mimarı Fernando Santos bu kez gözünü Dünya Kupası'na çevirdi. 2014'ün Eylül ayında göreve gelen ve 4 yıldır bu takımda büyük başarılara imza atan Santos'un Dünya Kupası yolculuğu daha zor gözükse de ilk etapta B Grubu'ndan çıkmalarına kesin gözle bakılıyor.

İSPANYA

Kendine gelmek istiyor

İspanya'nın son iki Dünya Kupası siyah ve beyaz kadar birbirinden farklı. 2010'da kupayı kaldıran Boğalar, 4 yıl sonraki finallerde ise grubu 3. sırada tamamladı. Hollanda ve Şili'ye yenilen ardından Avustralya galibiyetine rağmen gruptan çıkamayan ekip, yine iddialı görüntüsünü yansıtmak için uğraş verecek. Elemelerde sadece İtalya'yı yenemeyen ekip diğer 9 karşılaşmayı galibiyetle tamamlarken, 36 gol attı.

Yenilgi nedir bilmiyor

Göreve geldiğinden bu yana oynattığı futbolla dikkat çeken Julen Lopetegui sahaya çıktığı 13 karşılaşmada mağlubiyet yaşamadı. 51 yaşındaki teknik adam 4-3-3 ile takımını oynatmayı severken 2012'de İspanya 19 Yaş Altı Milli Takımı, bir yıl sonra da 21 Yaş Altı Milli Takımı'yla Avrupa şampiyonluğu elde etti.

Marco Asensio'ya dikkat

Real Madrid'in 22 yaşındaki yıldızı geçtiğimiz sezona adeta damgasını vurdu. 32 La Liga maçında 6 gol atıp, 5 asist yapan başarılı oyuncu İspanya Milli Takımı'nda ise sadece 10 maç forma giydi. Genç oyuncunun Rusya'daki turnuvada takımına büyük katkı koyması ve hücuma verdiği destek ile İspanya'yı ileriye taşıması bekleniyor.


İRAN

İşleri çok zor

İran Milli Takımı ikinci kez Dünya Kupası'nda. 2014'te ilk kez bu başarıyı elde eden ekip yine aynı mutluluğu yaşadı. Zor bir kura çektikleri kesin. Aslında bir anlamda mucizeyi gerçekleştirmek için sahaya çıkacaklar. Carlos Queiroz'un yönetimindeki İran'ın golle arası pek yok. Yani hem zor gol yiyorlar hem zor atıyorlar. Üst üste 12 maçta kalesini gole kapatan İran, hücum hattında da zorluklar yaşadı. 22 golü bulunan Sardar Azmoun, takımın en önemli yıldızlarından biri olarak göze çarpıyor. Ancak başlıkta da dediğimiz gibi işleri çok zor.


FAS

Elemelerde duvar ördü

Fas Milli Takımı'nın Rusya macerası ile ilgili en önemli detay elemelerde gol yememesi olmalı. Afrika Elemeleri'nde kalesine adeta duvar ören ekipteki yıldız isimler dikkat çekiyor. Galatasaray'dan Belhanda, Fenerbahçe'den Dirar ve Yeni Malatyaspor'dan Khalid Boutaibin de forma giydiği ekibin hücum gücü dikkat çekici. Yine Amrabat. Ziyech, El Ahmadi, Boussoufa ve Benatia'yı da unutmamak gerekiyor. Sürpriz yapabilirler.

Takıma çok şey kattı

2016'dan bu yana Fas Milli Takımı'nın başında olan Herve Renard, rakip forvetlerin canını sıkan bir futbol oynayışıyla ekibini oynatıyor. Elemelerde Fas'ın hiç gol yememesi de bunun önemli kanıtı. 49 yaşındaki çalıştırıcı daha önce Zambia ve Fildişi Sahili gibi ülkelerin ulusal takımlarında da çalıştı.
Hatta bu iki ülke ile birlikte Afrika Uluslar Kupası'nı da kazanma başarısını gösterdi.

Fas'ın yıldızı Ziyech

Ajax forması giyen ve geçtiğimiz transfer dönemlerinde F.Bahçe ile de anılan Hakim Ziyech'ten bu turnuvada çok şey bekleniyor. 25 yaşındaki oyuncu geçen sezon Hollanda ekibinde 34 maçta 9 gol kaydetti. Ancak müthiş performansı bununla sınırlı kalmadı.
Ziyech tam 15 asistle de Hollanda Ligi'nin en parlayan isimleri arasında yer aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA